Міністерство освіти і науки України передало до анексованого Росією Криму 20 кг книг українською мовою, повідомляє Голос Криму.

Це підручники з української мови та літератури, з історії України.

Акцію "Подаруй книгу Криму" проводить "Український культурний центр" у Сімферополі. Книги в Крим передають також з Львівської, Івано-Франківської та Черкаської областей. Зокрема, до акції приєдналася бібліотека міста Новий Розділ Львівської області - співробітники бібліотеки передали кримчанам 21 кг книг.

Заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський відзначив, що відомство спільно з громадськими організаціями, які працюють з Кримом і представляють Крим, почало програму з налагодження онлайн освіти для українських школярів, які сьогодні живуть на півострові.

Читайте також: Кіровоград розважався на фестивалі молодіжної книги (фото)

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Він зазначив, що метою акції є допомога дітям самостійно здобувати освіту, щоб потім витримати випробування на український атестат і стати студентами українських університетів.

Тепер фонд бібліотеки "Українського культурного" центру в Сімферополі має чимало цікавих, сучасних книг, серед яких Леся Українка, Кузьма Скрябін, Софія Андрухович, Сергій Жадан, Іван Котляревський, Іван Франко, Марія Матіос. Фонд громадської бібліотеки поповнився підручниками з української мови, української літератури, класичної та сучасної літературою, дитячими енциклопедіями.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові не залишилось жодної школи з українською мовою викладання (раніше було сім україномовних шкіл). Із 14,5 тисяч цьогорічних випускників середніх шкіл Криму понад 900 вступили до українських вишів.