Відомий режисер і засновник "Гогольфесту" Владислав Троїцький очолив Раду Реформ, створену за ініціативи Мінкульту. Пише УП.

8 вересня в Історичному музеї з ініціативи Міністерства культури відбулася робоча зустріч, що мала на меті створення Ради Реформ Культури. За словами представників міністерства, Рада має діяти "задля модернізації та реформ культурного середовища".

Головою Ради Мінкульт запросило режисера Влада Троїцького.

У зустрічі взяли участь, зокрема, художник Олександр Ройтбурд, директорка Національного художнього музею, заступниця директорки НХМУ, експерти групи Культура Реанімаційного Пакету Реформ, експерти платформи "Культура-2025", голова мистецького об'єднання "Останя Барикада", директорка і заступниця директорки Мистецького Арсеналу, директорка Національного музею історії, співзасновник Спільнобачення, співзасновниця Спільнокошту, директор Національного центру ім. Довженко.

Читайте також: Гогольфест 2015: Дегустуй завтра вже сьогодні

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Міністерство культури представляли заступник міністра Ростислав Карандєєв і директор Українського центру культурних досліджень Олександр Буценко. Віце-прем'єр - міністр культури В'ячеслав Кириленко на зустрічі присутнім не був.

До зустрічі також запросили журналістів, однак попросили, аби вона пройшла off-records.

Метою зустрічі було заявлено узгодження бачення повноважень РР, пропозиції щодо зон відповідальності та механізмів взаємодії з Мінкультом. Зустріч мала завершитись резолюцією. Однак запрошені члени Ради Реформ не змогли домовитись щодо її повноважень і цілей. Відтак дискусію перенесли на наступне засідання.