17-річний Британський школяр з Шеффілда відшукав помилку в даних вчених NASA, записаних на Міжнародній космічній станції.

Про це повідомляє Science Alert. Датчики впливу космічної радіації на організм людини відображали негативні значення енергії. А такого просто не могло бути.

Детектори фіксували рівні випромінювання на МКС, коли на станції перебував британський астронавт Тім Пік. Коли він не потрапляв під промені радіації, то система записувала від'ємне значення цього показника. Вона повинна була вказувати нульове значення.

17-річний Майлз Соломан звернув на цей збій увагу вчителя. Потім вони вирішили разом звернутись в NASA і розповісти їм про неправильні підрахунки. Як виявилося, співробітники космічного агентства не звертали уваги на цей момент.

"Проблема в тому, що деякі з алгоритмів, які перетворять вихідні дані, були видалені, і тому відправлялися помилкові свідчення з негативним числом", - пояснив знахідку школяра Лоуренс Пінскі з університету Х'юстону.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вчені зробили випадкове відкриття в сфері квантової фізики. Вони виявили п'ять нових елементарних частинок, які назвали "зачарованими".