На Закарпатті спливли серйозні проблеми в одному з дитячих будинків-інтернатів, і це, м'яко кажучи, викликає шок. Моніторингова група Офісу омбудсмана виявила, що працівники закладу використовували дітей як безкоштовну робочу силу для збирання яблук у приватному саду.

У документі між директором дитбудинку та однією з фірм значиться щось на кшталт "взаємодопомоги", але насправді це виглядає як відверта експлуатація.

Про це повідомив у Telegram уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубинець.

Не обійшлося без насильства. Як з'ясували представники омбудсмана, директор дитбудинку побив одного з вихованців, причому свідками цього стали його заступник та інша дитина. Людські права, схоже, лишилися десь за дверима.

Популярні новини зараз

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Один папірець - вже заначка: українцям назвали дату, коли курс долара перевалить за 50

Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять

Зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрпризи

Показати ще

Більше того, у дітей вимагали гроші на купівлю меблів. Усі їхні банківські картки та документи зберігалися в сейфі у заступника директора, і щоб використати власні кошти, дітям доводилося писати "заяви".

На 5100 грн, згідно з цими заявами, директор купив шафи на більш ніж 50 тисяч гривень, які у закладі, мабуть, ніхто й не бачив.

Представники прокуратури почали розумітися на ситуації. Працівники Національної поліції вже провели огляд та опитали директора. Сподіваємося, що цей кошмар нарешті закінчиться, і діти отримають ту турботу та захист, на які вони заслуговують.

Нагадаємо, хлопчик, який втратив матір на війні, звернувся до Лубинця з проханням "розібратися" з бабусею-злодій: забрала всі гроші дитини

Раніше ми писали, чому правоохоронці заплющують очі на правопорушення співробітників ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, троє підлітків зґвалтували 12-річного хлопчика ціпком: батьки нападників отримали штраф – 850 грн