Після втечі до Лондона колишній депутат Артем Дмитрук знайшов собі затишне місце у столиці Великобританії, але не залишив позаду свої суперечливі погляди. У той час як він насолоджується життям із сім'єю в елітному районі, його активність у соцмережах викликає питання про справжні мотиви його переїзду.

Як раніше стало відомо з розслідування BIHUS.Info, Дмитрук продовжує транслювати проросійські наративи, які здаються недоречними для людини, яка стверджує, що її життя під загрозою.

Артем Дмитрук / фото: dsnews.ua

Журналіст-розслідувач Максим Опанасенко в інтерв'ю Radio NV поділився деталями цієї справи, яка вразила її своєю цинічністю.

"Коли людина заявляє про смертельну небезпеку для себе особисто і для своєї сім'ї, для своїх дітей, то перша думка моя, що б я робив, – я б ніколи в житті не публікував фото та відео зі своїми дітьми у Instagram, у Telegram, якби їм насправді щось загрожувало”, – розповів Опанасенко.

Популярні новини зараз

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

Хліб, м'ясо, молочка та овочі: українці обомліють від нових цін на їжу

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Показати ще

Цікаво, що родина Дмитрука, мабуть, давно готувалася до життя в Лондоні. Місце проживання втікача це новий елітний будинок у центральній частині британської столиці, поряд із Вестмінстером. Оренда в цьому районі коштує від 1500 фунтів стерлінгів на тиждень. Звідки у колишнього нардепа такі гроші питання, яким багато хто задається.

Артем Дмитрук / фото: Instagram

Відомо, що у втечі Дмитрукові допомагали його "зв'язки". Зокрема згадувалося ім'я іншого депутата Суто Мамояна, чия машина використовувалася для вивезення Дмитрука за кордон.

"Очевидно, що якась кількість людей про це знала. Очевидно, він ділився своїми планами. І очевидно, що частина людей була учасниками цього плану. Бо Дмитрук не тікав у класичному розумінні цього слова. Діма просто поїхав. Дмитрук просто поїхав. Він не тікав. Його ніхто не зупиняв, скажімо так", – каже журналіст.

Артем Дмитрук / фото: Instagram

Продовжуючи розслідування, Максим Опанасенко поділився, що Дмитрук, виявляється, був не просто противником ухвалення закону про заборону УПЦ МП, а отримував за це гроші.

"У мене була можливість ознайомитися з деякими матеріалами та листуваннями – його з церковниками. І там досить прямо звучить те, що це була оплачувана робота. Тобто, найімовірніше, Артем Дмитрук як народний депутат за ці депутатські диверсії, за блокування прийняття невигідного московським попам закону, отримував кошти, причому це досить вагомі суми."

Артем Дмитрук / фото: Instagram

Нині у своїх соцмережах Дмитрук звучить зовсім по-іншому. Якщо у 2022 році його риторика була стриманішою, то до 2024-го він став пропагувати ідеї, які звучать як з ефірів російського ТБ. Він говорить про "модний тероризм", звинувачує українську владу в тому, що вони "привели війну в Україну", і стверджує, що Україна стала центром "поширення тероризму".

На думку Опанасенка, Дмитрук, швидше за все, незабаром опиниться на російському телебаченні. Його висловлювання вже практично не відрізняються від тих, що транслюються у російських ЗМІ, і незабаром йому, мабуть, не доведеться приховувати свої проросійські погляди.

Нагадаємо, український депутат Артем Дмитрук звинуватив ЗСУ у знущанні з російських дідів: офіцери в гніві

Раніше ми писали про те, що скандальний нардеп Гривком хоче "забрати" у держави пам'ятники археології і віддати під бульдозер забудовникам

Крім того, Знай.ua повідомляв, охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири шоковані побаченим