У Смілі вибухнув скандал після того, як у мережі з'явилося відео, що шокує, на якому видно, як ветерана Анатолія Гончаренка б'ють і змушують вибачатися. Все почалося з того, що Гончаренко опублікував повідомлення про розшук автомобіля з іноземними номерами, який, за його словами, був залучений до дорожнього конфлікту з його батьками.

Публікація привернула увагу місцевих жителів, і невдовзі в одному з пабліків з'явилося відео, де група молодих людей побиває Гончаренка, а потім змушує його вибачатися.

Як з'ясувалося, один із тих, хто його бив, – Вадим Долотенко, відомий місцевий "напівкримінальний елемент", який уже має проблеми із законом. Так, раніше його судили за грабіж.

"Люди пишуть, що Захисник перебував удома на лікарняному після контузій, так що ви розумієте, що цей удар лише погіршив його стан", – написала мешканка Сміли у Facebook.

Після резонансу, викликаного відео, місцевий бізнесмен та депутат Віктор Овчаренко обурився тим, що відбувається. Він зібрав розширену нараду у мерії Сміли, щоб розібратися, чому поліція не відреагувала на цей інцидент.

Популярні новини зараз

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Арештовувати рахунки стане простіше: Нацбанк готує зміни

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

"Я знаю цього хлопця особисто. На початку повномасштабного вторгнення він був у нашому добровільному формуванні, а потім пішов у Сили спеціальних операцій. Колишніх військових не буває, людина у військовій формі – це наш прапор", – сказав Овчаренко.

Вадим Долотенко / фото: Х

Представник Головного управління Національної поліції у Черкаській області Зоя Вовк пояснила, що кримінальні справи поки що не відкриті, оскільки Гончаренко відмовився від заяви. Вона додала, що ситуацію внесено до Єдиного журналу обліку звернень, і якщо потерпілий подасть повторну заяву, буде надано правову кваліфікацію дій учасників.

Активісти та місцеві жителі, зокрема колишній секретар Черкаської міської ради Ярослав Ніщик, теж не залишилися осторонь. Ніщик закликав владу до дій, і у Смілі вже готується акція протесту під стінами поліції. Місцеві жителі мають намір висловити невдоволення з приводу бездіяльності правоохоронних органів та підтримати Гончаренка.

Нагадаємо, суддя Тандир, який збив нацгвардійця, за час перебування в СІЗО "заробив" понад 1 млн грн

Раніше ми писали про те, що оштрафують навіть з інвалідністю: як уникнути звірячих штрафів за неявку до ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, голова Львівської ОВА побудував для свого батька дорогу за бюджетні гроші