Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький витратив 25 мільйонів гривень із бюджету на будівництво дороги до готелю свого батька бізнесмена. Про це йдеться у розслідуванні NGL.media.

Реконструкцію вулиці Гірської у Східниці у Львівській області розпочали ще восени 2021 року. Вартість робіт оцінювалась у 12,76 мільйона гривень. Втім, підрядник встиг до кінця року відремонтувати лише незначну ділянку за 1,9 мільйона гривень. Півтора року про проєкт не згадували через повномасштабну війну.

Зіновій Козицький та його син Максим Козицький

Проте на початку червня 2023 року селищний голова Східниці Іван Пиляк звернувся до голови Львівської ОВ Максима Козицького з офіційним листом, закликавши продовжити ремонт за рахунок коштів з обласного бюджету.

Незабаром Козицький погодив продовження реконструкції, але за півтора року простою вартість робіт зросла майже вдвічі – до 25 мільйонів гривень. Кошти були виділені без жодних дискусій, оскільки депутати повністю втратили вплив на розподіл обласного бюджету, яким почала розпоряджатися виключно ЛОВА.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Зима буде без світла: тривожний прогноз

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Показати ще

Будівництво дороги. Фото: NGL.media

Ремонт дороги на вулиці Гірній у Східниці виявився найдорожчим зі списку доріг, які були профінансовані з обласного бюджету. При цьому проєкт виявився найбільш сумнівним з точки зору пріоритетності.

Готельно-відпочинковий комплекс Зіновія Козицького. Фото: NGL.media

Оновлена ​​двокілометрова вулиця з гладким асфальтом та освітленням вплине лише на один об'єкт, що розташований за межами Східниці, на вершині пагорба. Це вже готовий до відкриття, розкішний комплекс для відпочинку, який належить топовому газодобувачу та бізнесменові Зіновію Козицькому – батькові голови ЛОВА.

На території розміщено готель на 60 номерів, найдешевший з яких коштує від 9900 гривень за ніч. Також завершується будівництво 11 окремих котеджів. Все це позиціонують як wellness курорт "Панорама Східниця".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому в Україні будівельні проєкти не виправдовують очікувань і де губляться мільярди.

Також наш портал інформував, скандал з родиною Гринкевичів: корупція, гучний процес та резонансний адвокат Денис Шкаровський.

Крім того, ми писали, "хрещений" контрабанди Альперін, який утік з України, хоче за копійки купити завод в Одесі