Азербайджанська нафтова компанія SOCAR та російський "Газпром" несподівано для всіх українців вирішили зміцнити свою співпрацю.

Це сталося під час візиту Путіна до Азербайджану, де вони домовилися про спільні проекти, включаючи важливий проект "Північ – Південь" та плановане підписання науково-технічної угоди у вересні 2024 року.

SOCAR – це велика нафтогазова компанія Азербайджану, яка розпочала свою роботу після розпаду СРСР. Сьогодні вона володіє мережею автозаправок у кількох країнах, включаючи Україну, де з 2008 року активно розвиває свою діяльність.

Щодо України, то тут ситуація цікава: "Нафтогаз" збирається припинити всі відносини з "Газпромом" та розглядає можливість співпраці з SOCAR для постачання газу.

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Хоча Україна не має спільного кордону з Азербайджаном, газ все одно йтиме через росію. Важливо, що Україна твердо вирішила більше не співпрацювати із "Газпромом", навіть в умовах війни.

Наразі жодних переговорів про продовження транзиту з "Газпромом" не ведеться. Навпаки, співпраця з SOCAR може стати чудовою альтернативою, оскільки Азербайджан є великим виробником газу і прагне вийти на європейський ринок.

Українці залишилися незадоволені новим партнерством і активно розповсюджують через мережу слова про те, що заправлятися на заправках SOCAR більше не збираються.

Коментарі до новини про SOCAR / фото: скриншот Х

Коментарі до новини про SOCAR / фото: скриншот Х

Коментарі до новини про SOCAR / фото: скриншот Х

Нагадаємо, в 2025 році електрокари потіснять бензинові авто за ціною: прогнози експертів

Раніше ми писали про те, що GPS із жіночим голосом можуть стати причиною ДТП: чоловіки думають, що ті з ними фліртують

Крім того, Знай.ua повідомляв, педаль у підлогу – іноді корисно: автомеханік дав пораду, як уникнути проблем із двигуном