У передмісті Києва, у Софіївській Борщагівці, твориться щось дивне: сільрада активно скуповує приватні дитячі садки та землю під ними, причому за цінами, які явно завищені. Найцікавіше, що продавцями виявляються люди з оточення тих, кому ця ж сільрада раніше допомагала отримати цю землю.

Все це виглядало б просто дивно, якби не один момент – сини голови товариства Олеся Кудрика раптово розбагатіли за останні роки, обзавівшись активами на десятки мільйонів гривень.

Про це розповіли у Bihus.Info.

Дитячий садок / фото: скриншот Youtube

Історія почалася ще 2020 року, перед місцевими виборами. Саме тоді сільрада купила перший дитячий садок – "Дивосвіт", що знаходиться на території ЖК "Софія Київська". Обійшлася ця купівля майже 70 мільйонів гривень, хоча аналогічні сади в інших регіонах будують за куди менші гроші.

Популярні новини зараз

Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Продавцем саду стала компанія "Броквітал", яка до цього взагалі не займалася нічим серйозним, а відразу після продажу взагалі припинила активну діяльність. Її власник, Ярослав Зайченко, виявився пов'язаним з екс-нардепом Сергієм Скуратовським, для якого сільрада і виводила землю під забудову кілька років тому.

Дитячий садок / фото: скриншот Youtube

Але це був лише початок. Восени 2020 року сільрада купила ще один дитячий садок - "Совеня" за 47 мільйонів гривень. Плюс окремо купив землю під ним за 1,7 мільйона гривень. Продавцем виявився відомий місцевий забудовник Сергій Одарич, який навесні цього року продав ще й укриття для цього саду, заробивши на цьому майже 12 мільйонів гривень.

Останньою краплею стало придбання дитячого садка "Левеня" у 2023 році за майже 100 мільйонів гривень. Садок знаходився на території ЖК "Львівський затишок", і його власником був нардеп Віктор М'ялик, відомий своїми скандалами та підозрами в ухиленні від податків.

Примітно, що садочок вже працював як приватний, і його покупка ніяк не покращила ситуацію із нестачею місць для дітей. Для М'ялика ця угода була явно вигідною – за декларацією він здавав садок в оренду і заробляв на цьому близько 1 мільйона гривень на рік.

Житловий комплекс / фото: скриншот Youtube

І ось, незважаючи на всі ці дорогі оборудки, сини голови сільради Олеся Кудрика раптово стали власниками цілого житлового комплексу у Софіївській Борщагівці.

Два будинки загальною площею 1300 квадратних метрів можуть коштувати мільйон доларів. Коли Кудрика спитали, звідки у його синів такі гроші, він плутався у відповідях і припустив, що будинки продавалися дуже дешево, а сини нібито працюють у IT-сфері.

Нагадаємо, "Укрпошта" вирішила "розгулятися" на 41 млн грн: у розпал кризи гроші підуть на світшоти та рекламу

Раніше ми писали про 654 гривні за перебиті ноги та дірку 17 см: військовий замість виплат отримав палату у "психушці"

Крім того, Знай.ua повідомляв, столичний цвинтарний бос заробив 1,6 млн на вигаданих працівниках: бруд вигрібали примари