З'явилася інформація, що голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко отримав підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн. грн. Справою займається НАБУ, чиновника підозрюють у тому, що він обіймаючи посаду голови Донецької ОДА у 2020-2023 роках, записав на родичів своєї дружини Алли Кириленко 21 об'єкт нерухомості (квартири в Києві та Ужгороді, будинок під Києвом та ін.) та автомобіль ВМW Х3.

На цю новину вже відреагували автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на відомих політиків, чиновників та бізнесменів.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

"Кириленко раніше стверджував, що "гроші в тумбочці" з'явилися завдяки тому, що бабуся Алли у 90-ті вдало продала свої акції заводу "Стирол" (Горлівка)", - пишуть автори каналу.

Слідство встановило, що протягом 2020-2023 року підозрюваний, обіймаючи посаду керівника обласної держадміністрації, придбав 21 об'єкт нерухомості та один автомобіль класу "люкс". Права власності на це майно він реєстрував на родичів своєї дружини.

Популярні новини зараз

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Павел Кириленко

Серед майна, яке є у посадової особи:

- сім квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м;
- будинок більш ніж на 220 кв. м та дві земельні ділянки під Києвом;
- два гаражні бокси;
- шість машино-місць;
- три нежитлові приміщення загальною площею понад 190 кв. м;
- автомобіль ВМW Х3.

За даними правоохоронців, разом усе це коштує 61,7 млн. грн. При цьому, якщо враховувати законні доходи підозрюваного та членів його сім'ї, то вони не могли собі дозволити це все майно.

"Надалі з метою приховування факту незаконного збагачення посадовець не вказав відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки. Приводом до розслідування САП і НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування Радіо Свобода", - додали в САП.

Дії підозрюваного кваліфікували за ст. 368-5 (незаконне збагачення – ред.) та ч. 2 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації – ред.) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, становлення імперії олігарха Олексія Федоричева: зерно, кокаїн та борделі.

Раніше повідомлялося, що "Цементний монополіст" – в Україні: хто хоче захопити вітчизняний ринок?

Також, CRH за крок від фінального рішення АМКУ щодо найбільшої угоди в будівельній галузі.