З 2022 року в Україні є проблема з вісьмома підстанціями, яким потрібний капітальний ремонт. Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький стверджує, що всі підстанції готові до зими, але, на думку експерта Юрія Корольчука, це не зовсім так.

Корольчук вважає, що зиму 2023 року підстанції пережили завдяки добрій погоді, а не через роботу "Укренерго". Він звинувачує Кудрицького в тому, що той намагається зняти з себе відповідальність та перекладає її на ППО та армію.

"Замість себе Кудрицький пропонує працювати системам ППО та армії. Тактика "Укренерго" на зиму 2025 року зрозуміла: "Шановні українці, електроенергії немає, бо Україна мало ППО". Фактично Кудрицький з "Укренерго" " кинув "українців перед важкою зимою", – заявив Корольчук.

Корольчук також вважає, що Кудрицький робить ці заяви аби захистити себе від можливих звинувачень у корупції. Справа в тому, що НАБУ розслідує кілька справ проти "Укренерго", пов'язаних із розкраданням коштів.

Популярні новини зараз

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Одна із справ стосується закупівлі бронежилетів за завищеною ціною, а інша виведення грошей через компанію "Юнайтед Енерджі". Корольчук вважає, що Кудрицький намагається відволікти увагу від цих розслідувань своїми оптимістичними заявами.

Укренерго, скріншот з відео

Експерт припускає, що Кудрицький може піти з посади сам або бути звільнений у рамках реформ, обіцяних президентом Зеленським:

"Є почуття, що цього разу це не спрацює. Кудрицький може робити такі оптимістичні, але порожні заяви з розрахунку на те, що взимку його вже не буде на посаді. Чи він сам піде, чи його звільнять у рамках обіцяного президентом Зеленським переформатування уряду – це вже не має значення. Тяжка зима 2024-2025 років проходитиме без Кудрицького, який і завалив підготовку до проходження енергокризи. У той же час, поки він триматиметься за крісло, щоб хоч трохи ще "прикурити" від схем та потоків", – заявив він.

Нагадаємо, чи буде світло взимку: українцям пояснили важливий момент

Раніше ми писали про те, коли українці відчують нове зростання цін на пальне: дати, прогнози та факти

Крім того, Знай.ua повідомляв, що мобільний зв'язок подорожчає: тарифи можуть зрости на 50%.