Деякі народні депутати Верховної Ради України стали відомі своїм схильним пропускати засідання парламенту, навіть у той час, коли вирішуються важливі питання та проводяться голосування щодо ключових законопроектів.

Один із яскравих прикладів – депутати від партії "За майбутнє" Степан Івахов та Ігор Палиця, які "відсутні" на засіданнях вже з 2023 року. Про це розповів Bihus.Info.

Їхні аргументи за відсутність у залі ВР дуже цікаві: Івахов стверджує, що йому просто не до душі атмосфера в парламенті, тоді як Палиця уникає присутності в залі через депутатів, пов'язаних із забороненою партією "ОПЗЖ".

Верховна Рада, фото: Facebook

"Я людина, яка в житті звикла щось діяти або на щось впливати. А оскільки Верховна Рада перетворилася на "піди натисни кнопку" – воно мені не до душі і не до серця", – заявляв у 2023 році Івахов.

Популярні новини зараз

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Степан Івахов, співвласник мережі АЗС WOG, жодного разу не був присутнім на голосуваннях із серпня 2023 року, хоча перебуває в країні і готовий приїхати на роботу, якщо його попросять.

"До мене ніхто не звертався, що мій голос у такій великій необхідності. Якби, звичайно, сказали, що мій голос необхідний, я б зазвичай кинувся і приїхав."

Ігор Палиця ж, за його словами, вирішив принципово не бути присутнім на засіданнях доти, доки не буде ухвалено закон про заборону депутатам ОПЗЖ брати участь у роботі ВР.

"Після початку війни було внесено законопроект про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б до регламентного комітету і не буде винесений на голосування до зали, я не перебуватиму під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ", – каже Палиця.

Він також доводить свою відсутність активною діяльністю в інших сферах, включаючи бізнес своїх родичів, який, на його думку, сприяє розвитку країни.

Разом з тим, багато журналістів зазначають, що більша частина народних депутатів Верховної Ради часто пропускає засідання, незважаючи на важливість рішень, що проводяться.

Деякі з них виправдовують свою відсутність об'єктивними причинами, тоді як інші просто зникають з поля зору або воліють імітувати активну діяльність у соціальних мережах, не з'являючись фізично на роботі.

Нагадаємо, що в Україні виділили "жирні" компенсації депутатам: підвищують зарплати та платять 2 млн за оренду житла