Ситуація навколо Володимира та Ярослава Гадзало вкотре змушує замислитися і відразу розчаруватися в тому, як під час війни деякі чиновники знаходять способи збагатитися.

Володимир Гадзало, начальник сектору реагування патрульної поліції Львова, купив земельну ділянку у своєму рідному місті за ціною, яка була в 10 разів нижчою за ринкову. І це завдяки зв'язкам із родичем, який займається аграрними науками.

Майно Володимира Гадзало / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

За його декларацією, він придбав цю ділянку лише за 27 000 гривень. Якщо поділити цю суму на площу ділянки, виходить, що вартість однієї сотки землі становить 3750 гривень.

Порівнюючи з ринковою вартістю на OLX, де сотка землі в місті коштує в середньому 38 800 гривень, це дозволяє зробити висновок, що Гадзало купив ділянку в 10-15 разів дешевше за ринкову ціну.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Родич Володимира, Ярослав Гадзало, президент НААН (Національна академія аграрних наук), уже десять років управляє українськими землями. Він здає землю в оренду друзям задешево і, за даними, заробляє понад 100 мільйонів доларів на рік. Це гроші, які мали піти до нашого державного бюджету.

2017 року Гадзало мав обшук у київській квартирі, де знайшли коробку зі 100 тисячами доларів. Це призвело до відкриття справи про махінації із земельними ділянками Академії, де було відчужено близько 100 гектарів землі.

У 2019 році Гадзало було звинувачено у втручанні в роботу співробітника виконавчої служби, а у 2020 році НАБУ підозрювало його у розкраданні державних земель та отриманні хабара. Останнє звинувачення пов'язане із продажем посади в Академії в обмін на позашляховик.

Минулого літа СБУ провела обшуки у будинку Гадзало за підозрою у крадіжці 145 гектарів землі, від яких, як стверджується, він щороку отримував близько 20 мільйонів доларів.

Раніше ми писали про те, що дружина ексдепутата Євгена Дейдея вийшла заміж за кілера: "Ні, точно помер"

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні виділили "жирні" компенсації депутатам: підвищують зарплати та платять 2 млн за оренду житла.