У лютневі дні в Дубаї (ОАЕ) проходила велика аграрна виставка під назвою "Gulfood", серед учасників якої помітили "Мелітопольський олійноекстракційний завод" з однойменного окупованого українського міста на півдні Запорізької області.

Верх цинізму в тому, що це підприємство бере участь у виставці від Росії. До повномасштабного російського вторгнення це підприємство виробляло соняшникову, соєву, рапсову олії та продукти їх переробки під українським прапором.

Ця інформація вже розійшлася багатьма українськими новинними порталами.

Власниками української юрособи було подружжя Сергій та Людмила Желєви. Вони володіли відповідно 60% та 40% статутного капіталу ТОВ Мелітопольський олійноекстракційний завод.

ТОВ "Мелітопольський олійноекстракційний завод"

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Обидва вели активне політичне та суспільне життя. Сергій Желєв двічі балотувався до Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко (2007 р.) та партії Наталії Королевської Україна – Вперед! (2012) Але так і не став нардепом. 2012 року він безуспішно намагався потрапити до складу Запорізької обласної ради від партії Опозиційний блок.

З 2018 року Желєв – почесний консул Болгарії у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. У квітні 2022 року мер Мелітополя Іван Федоров повідомив про його ймовірне викрадення. Але Міністерство закордонних справ Болгарії спростувало ці чутки.

"Консул Болгарії Сергій Желєв не був викрадений, але перебуває в безпеці у своєму будинку", - заявили тоді у болгарському МЗС.

Сергій Желяєв, фото: Facebook

На сайті українського МЗС Желєв досі вказаний як почесний консул Республіки Болгарія, але контактну інформацію не вказано.

Людмила Желєва досі є депутатом Запорізької обласної ради. Туди її було обрано від партії Слуга Народу.

Наразі подружжя отримало російські паспорти та перереєструвало бізнес відповідно до законодавства РФ. У російських інформаційних базах можна знайти інформацію про ТОВ Мелітопольський олійноекстракційний завод, яке в січні 2023 року з'явилося в Єдиному реєстрі суб'єктів малого та середнього підприємництва РФ.

ТОВ "Мелітопольський олійноекстракційний завод"

У березні його засновниками стали Сергій та Людмила Желєви. Вони також є власниками кількох компаній на окупованій частині Запорізької області, які були перереєстровані відповідно до російського законодавства.

Нагадаємо, Георгій Біркадзе розповів, чи дотягнеться рука правосуддя до російських пропагандистів.

Раніше повідомлялося, "м'ясні" атаки та багато зради: астролог закликав українців бути обережними.

Також, ЗМІ: Ігор Гуменний – український бізнесмен? Адже працює на Росію...