Судові коридори Одеського окружного адміністративного суду стали свідками незвичайного випадку: суддя Любов Токмілова опинилася в центрі уваги після щедрого подарунку від своєї матері.

Галина Андрушкова вирішила порадувати доньку подарунком у розмірі 2,5 мільйона гривень. Новим придбанням стала квартира у Туреччині, площею 40 квадратних метрів, вартістю 3,56 мільйона гривень. Про це розповіли у "Слідство.Infо".

Одеський окружний адміністративний суд / фото

Журналісти вирішили дізнатися про деталі, провівши інтерв'ю з Галиною Андрушковою. Мама судді підтвердила, що подарувала дочці кошти, але сказала, що квартира у Стамбулі не є місцем її проживання.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Проте подробиці біографії Галини Андрушкової внесли несподіваний поворот у цю подію.

Майно Токмілової / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Квартира Токмілової в Туреччині / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Аналітична система YouControl показала, що Галина є керівником компанії "АРГО ДЕВЕЛОПМЕНТ" та має активну фізичну особу підприємця з основною діяльністю у сфері ремонту побутових виробів.

Більше того, ту ж компанію заснували у 2011 році чотири громадяни російської федерації – Михайло Кренгель, Павло Панов, Кирило Орлов та Сергій Шамес .

Спроби зв'язатися з Галиною Андрушковою для уточнення зв'язку її підприємницької діяльності з росіянами були невдалими, оскільки зв'язок обірвався, і наступні дзвінки прямували на автовідповідач.

Засновники компанії "АРГО ДЕВЕЛОПМЕНТ" / фото: скріншот YouControl

Компанія, заснована громадянами Росії, опинилася під прицілом журналістів. Один із засновників, Павло Панов, заявив, що компанія давно закрита, ніякого прибутку не отримує, а вони й не беруть участі в її діяльності.

Тим не менш, у російському реєстрі сказано, що вони продовжують вести бізнес на сьогоднішній день.

Крім підприємницького успіху мами, суддівська зарплата Токмілової за 2021 рік склала 1,3 млн гривень, у 2022 – 440 тис. гривень. Цікаво, що додаткові 433 тис. гривень вона отримала як "допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами" від суду.

Майно Токмілової / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Токмілова має відкритий рахунок в одному з найбільших банків Туреччини – Ziraat Bank. На її банківських рахунках в Україні небагато – 4 тисячі гривень, 3 долари США, зате готівка у розмірі 100 тис. гривень.

З рухомого майна суддя вказала Toyota Yaris 2006 року, а також BMW X4, який вона оформила у лізинг у 2021 році за 1 704 200 гривень.

Раніше ми писали про те, що до відльотів у СІЗО носити не збирається: дружина наркодилера Чернецького терміново поїхала до теплих країв.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з кандального екснардепа Пашинського вручили підозру, - ЗМІ