Згідно із законодавством України, депутати мають право на компенсацію за оренду квартир чи готельних номерів, і багато хто з них активно використовують це право.

Дані декларацій показують , що щонайменше 38 депутатів отримали компенсації за оренду житла.

Сергій Магера

Серед помітних одержувачів компенсацій є Сергій Магера, нардеп з Донбасу. За чотири роки він зазначив у своїх деклараціях суму в 533,6 тис. гривень, отриманих як виплати за оренду житла.

Середньомісячна сума складає близько 20 тисяч гривень. Цікаво, що незважаючи на великі кошти, що перебували на його банківському рахунку, та відсутність власності у столиці, Магера вирішив оселитися у парламентському готелі "Київ".

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Кошти Сергія Магери / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

На момент отримання перших бюджетних компенсацій у 2020 році Магера мала на банківському рахунку 23,5 млн гривень. На початок 2023 року в нього залишилося 21,7 млн. гривень.

Володимир Кальцев: доларовий мільйонер, Кальцев 2022 року отримав 236,2 тис. гривень компенсації за оренду житла. У його декларації за 2022 рік зазначено, що він узяв і позичив одному громадянину $3,59 млн. власних коштів.

Компенсація оренди житла Кальцева / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Володимир Гевко: за 2021–2022 роки Гевко обрав 474,5 тис. гривень компенсації за оренду житла. Його декларація за 2022 рік включає наявність 1,75 млн гривень, $115 тис. та 75 тис. євро готівкою, а також заощадження його дружини на суму 2,17 млн ​​гривень та $40 тис. готівкою.

Олег Колєв: за 2019-2022 роки Колєв задекларував 793,6 тис. гривень компенсації за житло. Його остання декларація відображає $134 тис. готівкою та 1,2 млн гривень на банківських рахунках.

Компенсація оренди житла Ткаченко / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Олександр Ткаченко: за 2019-2022 роки Ткаченко зафіксував у своїх деклараціях 771,1 тис. гривень компенсації за оренду житла.

Таким чином, практика отримання компенсацій за оренду квартир є поширеною серед українських депутатів, що порушує питання щодо справедливості використання бюджетних коштів на свої "примхи".

Також наш портал інформував, 5 млн грн на рік: син голови Мінагро навчається у найкрутішій школі Швейцарії

Раніше ми писали про те, що більше половини мільйонера: скільки заробили міністри України в перший рік повномасштабного вторгнення