З'явилася інформація, що воно з підприємств Житомирської області після початку повномасштабної війни продовжило торгівлю з росією. Так, у січні 2024 року його топ-менеджерам повідомили про підозру за статтею про допомогу ворогові, йдеться на сайтах ДБР, СБУ та Офісу генпрокурора.

На цю новину вже встигли відреагувати автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де публікують компромат на відомих чиновників, політиків та бізнесменів.

Підприємство "Техна", фото: СБУ

"Менеджмент Звягельського металообробного підприємства "Техна" (воно ж "ОДП Груп") отримав підозри від ДБР за постачання металевих парканів та огорож у росію. У 2022 році вони експортували продукцію на загальну суму $1,5 млн через Європу та Близький Схід. Компанія записана на Віталія Бруя, Сергія Степуру та Олега Білоконя. Учасники схеми перебувають поза Україною. Підприємство готується вирушити під управління АРМА", - пишуть автори публікації.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

За версією слідства нелегальний експорт металевих виробів здійснювали за допомогою перерваного транзиту. Спочатку продукцію заводу відправляли до Європи нібито на замовлення іноземної афілійованої компанії, а вона вже експортувала до росії під маркою ще одну підконтрольну комерційну структуру, тільки вже з Близького Сходу.

У 2022 році таким чином експортували продукцію на загальну суму $1,5 млн. Кінцевим споживачем цієї продукції на території Росії є підприємство, яке постачає металеві загородження для потреб Міністерства оборони росії.

Підприємство "Техна", фото: СБУ

Правоохоронці затримали двох топ-менеджерів концерну, ще трьом підозри за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу повідомили заочно, бо вони за кордоном.

Назву підприємства офіційно не повідомляють, проте на одній із фотографій ГБР видно логотип звягельського металообробного підприємства "Техна" – одного з провідних виробників обладнання для птахівництва та систем огородження (металевих парканів) в Україні.

За даними аналітичної системи Contr Agent, у травні 2023 року ТОВ "Виробниче об'єднання Техна" змінило назву на ТОВ "ОДП Груп".

Нагадаємо, медичні препарати, обстеження та профілактика: українці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу.

Раніше повідомлялося, нардепа-зрадника Андрія Деркача ФСБ РФ вирішила підсунути Трампу перед виборами: "сплив" і Злочевський.

Також, російський олігарх Михайло Фрідман терміново позбавляється українського бізнесу: як це зачепило Lifecell .