Львівська область вирішила оновити свою інфраструктуру, уклавши контракт на ремонт п'яти мостів дорогою Сколе-Славське. Однак, вибір підрядника, ТОВ "Автомагістраль-Південь", викликає сумніви, враховуючи його минулі скандали та кримінальні справи.

Останнім днем ​​тижня, 12 січня, Служба відновлення та розвитку інфраструктури Львівської області взяла під своє крило ремонт п'яти мостів.

Хвилювання викликає вибір підрядника – ТОВ "Автомагістраль-Південь", повідомляє джерело. Як повідомляється, вартість майбутніх робіт оцінюється у 139,9 мільйона гривень, а термін закінчення ремонту намічено до кінця 2024 року.

Тендер на капітальний ремонт мостів / фото: скріншот Prozorro

Скандальна історія цього тендеру розпочалася у 2021 році, і тоді ж ТОВ "Автомагістраль-Південь" виграло аукціон, будучи єдиним учасником. Проте контракт було розірвано у листопаді 2023 року, оскільки підрядник не приступив до робіт і не отримав необхідних коштів.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Згідно з даними Служби відновлення та розвитку інфраструктури, технічну документацію на ремонт мостів переглянули, збільшивши витрати через зростання вартості будівельних робіт.

Міст / фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури

Експерти зазначають, що всі п'ять мостів наразі перебувають в аварійному стані. ТОВ "Автомагістраль-Південь", зареєстроване в Одесі та чинне з 2006 року, вигравало аналогічний тендер у 2021 році. У минулому компанія мала серйозні проблеми, пов'язані зі звинуваченнями у присвоєнні бюджетних коштів та незаконному видобутку матеріалів для будівництва.

Також наголошується, що компанія може бути пов'язана із колишнім тестем російського олігарха Романа Абрамовича. Крім цього, він входить до оточення мера Одеси Геннадія Труханова.

Слід зазначити, що в рамках скандалів та судових розглядів, пов'язаних з ТОВ "Автомагістраль-Південь", питання про його надійність і чесність викликають серйозні сумніви, роблячи ремонт мостів у Львівській області.

Раніше ми писали про те, що знову майже 2 млн підуть на шоу: стежитимуть, щоб гості та ведучі не вживали алкоголю та наркотиків

Крім того, Знай.ua повідомляв, школу хочуть відремонтувати на 134 млн гривень: у Херсонській області знайшли, куди подіти гроші