Влітку 2023 року в медіа писали про "безстрашне" судді з міста Білгород-Дністровський (Одеська область) Олександра Боярського. Суть у тому, що Боярський допомагав військовослужбовцям звільнятися з ЗСУ нібито "у зв'язку з самостійним вихованням дитини віком до 18 років".

Вже на початку січня 2024 року НАБУ та Одеське СБУ відпрацювало Боярського. Зараз у суді та будинках багатьох суддів та адвокатів тривають обшуки.

Про це пишуть автори Telegram-каналу "Ірочка розповість".

Олександр Боярський, фото: Facebook

"Взяли Боярського на 1500 у.о. за вирішення питання опікунства для укосу від мобілізації. Злі та обізнані язички кажуть, що за 2023 рік Білгород-Дністровський суд виніс понад 1000 подібних рішень. 31% подібних рішень по всій Україні припадали на вотчину Боярського.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

А ще кажуть, що відпрацювання ретельно задокументовано і є реально хороша доказова база – з одного боку Боярський може і сісти, з іншого – всі ці рухи показові для інших суддів та адвокатів. ..".

Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram

Відомо, що у 2023 році у військові частини значно почастішали звернення військовослужбовців щодо звільнення з військової служби у зв'язку з самостійним вихованням дитини віком до 18 років. Робиться це через рішення суду.

Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram

За період з 22.02.2022 по 09.05.2023 по всій Україні було винесено 238 таких рішень. 220 із яких виніс Білгород-Дністровський районний суд Одеської області. Майже всі рішення ухвалювалися на першому ж засіданні.

Нагадаємо, мораль і гроші: експерт розповів, чому росії дозволяють обходити санкції та виробляти ракети.

Раніше повідомлялося, сімейний поспіль Гринкевичів: куди витрачали криваві мільярди, зароблені на скандальних закупівлях.

Також, у Києві хочуть поставити скляні зупинки: відмінно захистять від сонця та ракет.