Ігор Гринкевич – уже всім відома особа, якого ДБР піймали за хабарем. Цими грошима він намагався "зам’яти" справу, пов'язану з Міністерством оборони. Про те, які справи вели члени родини затриманого, опублікував журналіст Євген Плінський.

Найгучніша угода з будівельною компанією Гринкевич на постачання одягу для ЗСУ. Звичайно, одяг ніхто не виготовляв, в просто замовляли не найякісніший з Туреччини. Таким чином різниця в сумах осідала в кишенях. Вартість цього тендеру склала 1,54 мільярди гривень.

Затримання Ігоря Гринкевича, фото: ГБР

Гроші всі три компанії отримували без конкретного постачання, а просто підроблювали акти.

Майно, яке купували в родині скандального Гринкевича

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Син Гринкевича Роман в один день придбав будинок на 25 мільйонів гривень і 4 земельні ділянки у Козині. У минулому році він активно витрачав кошти спрямовані на ЗСУ на свою наречену Соню Морозюк – юну художницю, яка співпрацює з фондом цієї сім’ї. Вона ж придбала комерційне приміщення за 250 тисяч доларів, хоча офіційний прибуток оцінила як 100 тисяч доларів на рік. Окрім цього були і дорогі поїздки в Венецію, шопінги, шикарний автомобіль та реклами художниці на самих дорогих екранах столиці.

Соня Морознюк / фото: скриншот Instagram

Син Гринкевича, до речі, виїжджав з України зареєструвавшись як волонтер та отримав відзнаку як волонтера від президента України.

Не відстають і інші члени родини Гринкевич. Світлана Гринкевич та Ольга Гринкевич-Швед – є власницями однієї з компаній ТОВ "Трейд Лайнс Рітейл". З цієї компанією у грудні 2023 року Міністерство Оборони заключило договір на постачання продуктів для ЗСУ. Сума договору – 470 мільйонів гривень.

Загалом за рік, їхнім компаніям вдалося вивести понад 1 млрд грн. Поки що триває розслідування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Ігор Гринкевич отримував ласі контракти та тендери: завдяки кому затриманий бізнесмен побудував корупційну імперію

Раніше портал Знай інформував, хто така художниця Соня Морозюк: "Мільйони доларів оборони були вкладені в дівчину"

Також наш портал повідомляв, ДБР упіймало на хабарі в $500 тис бізнесмена, який "одягав" ЗСУ з націнками: що відомо