За останні тижні ім'я Гринкевичів з'являлося в медіа частіше, ніж зазвичай. Говорили про нові придбання, про розкішний спосіб життя в часи війни та інші аспекти. Однак мало хто знає про шлях львівського бізнесмена до його нинішніх успіхів.

Гринкевич володіє кількома компаніями, зареєстрованими на нього, його сина, дружину та різних підставних осіб. За даними журналістських розслідувань та ДБР, серед цих компаній – будівельні. Однак Гринкевич не відомий як великий забудовник. Його капітал та статки були накопичені за рахунок державних тендерів, де він пропонував вищі відкати чиновникам.

Ігор Гринкевич

Його діяльність охоплювала не одну конкретну область. Він шукав міських голів чи профільних чиновників в ОВА для співпраці на взаємовигідних умовах. Компанії мінялися, коли одна з них отримувала заборону від АМКУ. Гринкевич успішно працював при будь-якій владі, не втрачаючи тендерів навіть під час зміни політичної еліти в 2019-2020 роках.

Певну відомість Гринкевич отримав за часів губернаторства Синютки, коли його познайомили з заступником Ростиславом Замлинським. Згодом, Замлинський відкрив Гринкевичу шлях до Рєзнікова, завдяки чому він продовжив отримувати тендери від Міністерства оборони, незважаючи на скандали з його компаніями.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

З Козицьким Гринкевича познайомили Холод та Бучко. Під час їх каденції Гринкевич почав вигравати найдорожчі та найвигідніші лоти ЛОВА. Серед його проектів – центр безпеки у селі Новий Кропивник, який почав будуватися, коли Козицький старший зводив готель у Східниці.

Ігор Гринкевич

І ще 115 млн гривень на "вічний довгобуд" – школу у селі Черниця, яка будується вже 20 років. Це своєрідний аналог "вічного відкату". До слова, договір підписали 12 грудня, коли вже були судові рішення на компанії Гринкевича.

Щодо його «благодійного» фонду ХОУП.ЮА, то й тут "унікальний" підбір персонажів. Серед засновників є такі особи як Хилюк, Єфімов та Федоренко, які були змовниками у тендері для Служби автомобільних доріг у Львівській області. У САД також працює інший засновник ХОУП.ЮА Володимир Беньо, відомий як член ГО Розвиток громади.