Боротьба з корупцією в Україні активно триває — антикорупційні органи (НАБУ та САП) працюють, хоча простим громадянам дуже хочеться, щоб процеси, пов'язані із затриманням та відправленням лиходіїв до в'язниці, тривали швидше.

Наразі про підозру було повідомлено заступнику голови КМДА Петру Оленичу. Він зловживав службовим становищем, що призвело до того, що частину об'єкту природно-заповідного фонду парку "Нивки" було передано під забудову.

Петро Оленич, фото: САП

Досудове розслідування дозволило дізнатися, що у листопаді 2019 року, задовго до повномасштабної війни, коли Оленич був на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, він отримав проект землеустрою на розгляд, в якому вказувалося, що частина території передається в оренду приватній компанії, яка має була побудувати там ЖК та офісні будівлі.

Проект було відправлено на доопрацювання, хоча цього не можна було допустити. У результаті посадова особа, не вносячи жодних належних змін, повторно відправила на розгляд проект, заявивши, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Петро Оленич, скріншот: kyivcity.gov.ua

"Всупереч тому, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати все ж таки ухвалили рішення про передачу землі. У результаті забудовник отримав частину парку площею 0,6 га, а громада столиці втратила право користуватися нею як об'єктом природно- заповідного фонду", - заявляє САП.

Північний апеляційний господарський суд скасував незаконне рішення, договір оренди визнано недійсним, будівництво припинено.

Нагадаємо, у Херсоні на ремонт укриттів хотіли віддати 7,6 млн львів'янці, яка про це не знала: правда спливла і все скасували

Як повідомляв "Знай.uа", російські олігархи з останніх сил чіпляються за "Київстар": Фрідмана оскаржив арешт акцій

Знай.ua писав, в Росії зняли санкції з Євгена Мураєва: де зараз ховається нардеп-утікач