Діяльність Олійника привернула увагу словацьких ЗМІ, пише «Телеграф».

За наявними даними, колишній голова Дніпропетровської облради має не український паспорт, з яким йому і вдалося перетнути кордон під час воєнного стану. За кордоном політик зайнявся облаштуванням власного житла, зазначає видання.

«У мережу нещодавно потрапили фото нового двоповерхового будинку, який у Словаччині будує для себе Святослав Олійник. Дім зводиться у невеликому населеному пункті з промовистою назвою Блатниця», - звернули увагу журналісти.

Словаччиною Олійник цікавиться вже давно, пишуть словацькі ЗМІ. Свого часу у Словаччині знайшли собі «притулок» люди Ігоря Коломойського, одним із яких був саме ексголова облради Дніпропетровщини. У цій країні Олійник заснував декілька компаній, а у 2008 році купив будинок поблизу курортного міста Турчянске Тепліце, відомого своїми термальними водами.

Словацьке видання Trend наголосило, що з 2015 року Святослав Олійник має серйозні труднощі із українськими правоохоронцями. Дніпровського політика підозрювали у підтримці організованого злочинного угрупування.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

«Його члени нібито були причетні до викрадень людей, контрабанди, а також згадувалися у зв'язку з вбивством співробітника СБУ. Тоді Олійник втік з України до Словаччини», - пише словацьке медіа.

В одній із публікацій словацькі журналісти згадали компанію Arograf, що базується у Блатниці та отримує прибуток від сумнівного бізнесу. Як зазначається, власницею Аrograph є Ірина Гуназа, яка значиться контактною особою партії Святослава Олійника «Україна майбутнього».

«З 2014 по 2019 рік на Ірину Гуназу оформлювали нерухомість як в Україні, так і у Словаччині. Хоча офіційно в неї не було для цього коштів», - зазначає ЗМІ.

Такий фінансовий успіх пов’язують з тим, що у Гунази начебто є діти від Святослава Олійника. Саме в цей період політик був на піку своєї політичної кар’єри, а фірми, які з ним пов’язували, вигравали багатомільйонні тендери.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Олійник в одній із соцмереж закликав якнайшвидше припинити бойові дії та почати домовлятися з Росією, врахувавши інтереси країни-окупанта.