Про це пише портал Фром.юа.

Один із найвідоміших народних депутатів України, голова Комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев може довгі роки працювати на росію, з «легкої руки» свого «хресного» у політиці – екс-співробітника КДБ та нардепа Володимира Сівковича. Останній сьогодні підозрюється у державній зраді та допомозі, наданій в окупації Херсонської області України.

На це звернув увагу відомий український політолог Олексій Голобуцький у своєму посту у соцмережі Facebook . За його словами, розслідування виявило факт пособництва Данила Гетьманцева у завданні удару по українській паливній системі в найстрашніший для неї час осені 2022 року.

Хрещений батько з КДБ

Ще далекого 2002 року тоді ще 24-річний Данило Гетьманцев став помічником народного депутата України Володимира Сівковича, який 9 років відслужив у КДБ СРСР. Саме майбутній зрадник став «хрещеним батьком у політиці» для нинішнього народного депутата.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Згодом уже сам Данило гетьманців став "хрещеним батьком" для інших чиновників високого рангу, які до того починали як його помічники.

Йдеться про такого собі раніше непомітного 26-річного юриста Євгена Сокура, який у травні 2022 року, який жодного дня до того не працював у податкових органах, став заступником голови Податкової служби України. Дивно, що такий стрімкий стрибок він зробив лише за 5 днів, адже 2 травня він став начальником департаменту економічного аналізу ДПС .

При цьому саме його призначення вже викликало скандал, адже 18 квітня переможцем конкурсу на посаду його голови було названо Марину Баряхтар, але вже 21 квітня всі переграли на користь Сокура .

Феноменальна кар'єра, яку не пояснити нічим, окрім дуже сильної підтримки зверху, у ролі якої на думку експертів і виступав Данило Гетьманцев, якого бізнес вважає податковим диверсантом .

Не на користь України – удар по «Укртатнафті»

І як мінімум два рішення, ухвалені з «легкої руки» Євгена Сокура, завдали величезної шкоди українському бізнесу в умовах війни. Одним із них стала масштабна практика блокування податкових накладних, коли за два місяці було заблоковано податкові накладні на 20 млрд грн, виведених із обороту бізнесу .

Але значно сильнішим ударом виявилося анулювання ліцензії на виробництво палива «Укртатнафти», а згодом і на продаж нафтопродуктів. Причина – прострочення платежу за ліцензію 780 гривень.

І це в той час, коли окупанти завдають ударів по нафтобазах, що позбавити Україну палива, маршрути його імпорту тільки налагоджуються, а вітчизняним виробникам забороняють виробляти паливо. Підсумок – зупиняється останній виробник палива! Суд його рішення, звісно, ​​скасував. А офіс Генпрокурора порушив проти Сокура кримінальну справу щодо перевищення повноважень.

Можна списати це на дурість, але чомусь у такому разі Сокур досі перебуває у своєму кріслі, тоді як на сторінці ДПС досі немає його біографії.

Можливо, річ у тих 300 тисячах доларів, які, за словами відомого українського журналіста Андрія Цаплієнка, щомісяця отримував на «кадрові питання» особистий агент Володимира Сівковича колишній голова Управління СБУ у Криму Олег Кулініч.

Самого екс-главу СБУ Криму викрили, але сам Сівкович та його нерозкриті агенти ще чекають на суд над собою. І серед них може виявитися сам Данило Гетьманцев.