Про це пише портал Коментарі. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Геннадій Корбан переконував, що можливий контрнаступ ЗСУ – це брехня, Харківщині загрожує повна окупація Збройними силами РФ, а з Донбасу українським військовим треба “відходити на “лінію Маннергейма”. Такі заяви бізнесмен зробив рівно місяць тому – 10 серпня в інтерв’ю для української служби BBC.

“Морочать людям голови – зараз Хаймарси, тут розбили, тут підемо. Починаємо контрнаступ. 3-6 тижнів – звільнимо Херсон. Це брехня. Людям треба говорити правду, – заявляв бізнесмен на початку серпня. – Минулого тижня до Херсонської області росіяни завезли близько 30 батальйонно-тактичних груп. Знаєте, скільки це людей – 20 тисяч. Хоча казали, що Путін не має резервів, що він з Криму нікого не завозить. Він завіз купу техніки, танки”.

Корбан також поширював панічні настрої, розповідаючи про можливе захоплення росіянами Харківщини та всього півдня України. Бізнесмен переконував, що ворог має серйозну перевагу.

“Він збирається окупувати Харківську область і відібрати її. Відповідно, Донбас – Луганськ та Донецьк, він збирається окупувати Запорізьку область, яку вже окупував на 80%. Він майже повністю окупував Херсонську область, він збирається окупувати Миколаївську та Одеську області, відрізати Україну від моря, і зробити Україну такою собі внутрішньою державою. Розумієте?”, – казав Геннадій Корбан в інтерв’ю BBC Україна.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

За словами бізнесмена, у разі захоплення Запоріжжя росіянами Дніпро також не встоїть. Корбан також радив Збройним силам України відступити з Донбасу на більш вигідні рубежі, укріплену лінію, на якій і тримати окупантів.

“Хлопці, на Донбасі вже все зрозуміло. Робимо лінію Маннергейма і тримаємо їх, звідкись відходимо, розумієте, і тримаємо їх цією лінією”, – наполягав Геннадій Корбан.

Зазначимо, за оцінкою американського Інституту вивчення війни (ISW) українські військові за останні кілька діб звільнили на Харківщині приблизно 2500 квадратних кілометрів української території та мають всі шанси загнати окупантів у “котел” навколо Ізюма. Вранці 10 вересня з’явилась інформація про звільнення Збройними силами України Куп’янська – ключового логістичного вузла російських окупантів. Російські ЗМІ повідомляють про бої в районі Лимана – на підступах до Ізюма.

Наразі офіційно підтвердили звільнення 30-ти населених пунктів на Харківщині. Також триває контрнаступ ЗСУ на Херсонщині. Там українські армійці щодня звільняють окуповані населені пункти. Вчора стало відомо про визволення Олександрівки на Херсонському напрямку. Українська артилерія та авіація знищують переправи через Дніпро, бази військової техніки та позиції росіян.

Додамо, раніше Міністерство оборони України, Сили територіальної оборони та Дніпропетровська обласна військова адміністрація офіційно заперечили те, що Геннадій Корбан обіймав будь-які керівні посади в структурах Сил оборони, або ж проходив військову службу. Спростували і причетність бізнесмена до штабу територіальної оборони Дніпропетровщини.

18 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про припинення українського громадянства Геннадія Корбана. 22 липня його не пустили на територію України. Відтоді бізнесмен дав кілька інтерв’ю ЗМІ, критикуючи військово-політичне керівництво України, зокрема – президента, Генштаб ЗСУ. Корбан заявляє нібито його позбавили громадянства через “цінні поради” щодо оборони країни. Начебто Володимир Зеленський “образився”, побачивши в особі Геннадія Корбана свого конкурента.

Нагадаємо, бізнесмен вже не вперше робить сумнівні прогнози. Так, 25 лютого, на другий день повномасштабного російського вторгнення, Геннадій Корбан заявляв, що жителям Дніпра не потрібно спускатися в укриття під час повітряної тривоги, оскільки росіяни, мовляв, “не використовують тактику обстрілу міст”, бо не хочуть “злити місцеве населення”. За словами Корбана, російські окупанти нібито поводяться “вкрай стримано” стосовно цивільних.