Киянка подала до Вищої ради правосуддя скаргу на суддю Солом'янського районного суду Галину Козленко, яка використовуючи службове становище, не давала сусідці продати ділянку, а також де-факто «зарейдерила» шматок чужої землі.

Про це йдеться в статті Lenta.UA.

Постраждала мешканка Києва Олена Чорнобривкіна розповіла, що через фінансові проблеми хотіла продати земельну ділянку на Жулянах, проте в день продажу туди приїхала поліція. В результаті, домовленість про продаж була зірвана. Пізніше виявилося, що поліцію викликали спеціально.

«У цю справу включився адвокат, який за допомогою запитів швидко дізнався, хто і навіщо викликав поліцію. Зокрема, у відповіді на один із запитів сплив телефонний номер, з якого здійснювалися дзвінки. Цікаво, що невідома особа представлялася сусідом. Однак тут-то і стало зрозуміло, хто ставив палиці в колеса пенсіонерці: за допомогою інтернету і мобільного додатку «Getcontact» вдалося встановити, що вказаний номер використовує якийсь Максим Годун, якій працює в Солом'янському суді помічником судді Галини Козленко", - йдеться в матеріалі.

"Згідно з виписками з суду, Годун протягом робочого часу перебував на робочому місці і не міг фізично бути на Жулянах. Висновок напрошується сам собою-Годун дзвонив з роботи. І за чиїмось вказівкою-особистого профіту у нього тут немає. Ризикнемо припустити, що Годуна попросила поклопотати про виклики поліції реальна сусідка Чорнобривкіна – Галина Козленко», - йдеться в статті.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Ймовірна причина такої поведінки судді розкрилася після того, як навесні продаж ділянки все-таки відбувся, і новий власник землі – Марк Горбаченко – провів геодезичні роботи, за результатами яких виявилося, що частина будинку судді Козленко, який знаходиться на сусідній ділянці, насправді стоїть... прямо на придбаній ним території.

Суддя Солом'янського судді Козленко живе в будинку площею 350 квадратних метрів

«Умисел служительки Феміди Козленко по відношенню до чужої землі стає зрозумілий, якщо поглянути на історію її декларацій. ЗМІ, які пильно стежать за судовою владою, ще в 2015 році звернули увагу, що Козленко любить маніпулювати нерухомістю – раптом, після невинно чистої декларації 2014 року, в якій у неї ні кола ні двору, в 2015 році вона відразу декларує 1059 кв.м нежитлової нерухомості в Харківській області, яка нібито знаходиться у неї з 2006 року», - йдеться в матеріалі.

"Що ми маємо в сухому залишку? По-перше, використання пані Козленко службового становища в особистих цілях. По-друге, захоплення чужої нерухомості. На що варто було б звернути увагу правоохоронним органам і Вищій раді правосуддя. Тим більше, що власники землі зробили відповідний запит до ВРП та інших компетентних органів - і чекають реакції на свавілля з боку судді Козленка», - резюмує журналіст.