Черговий скандал вибухнув у кабінетах вищої влади України. Як виявилося, міністр інфраструктури Олександр Кубраков в останній момент був викреслений зі складу делегації, яка повинна супроводжувати президента Володимира Зеленського під час візиту до США.

Про пише Антикор.

Офіційно-ніхто нічого не пояснює. Однак, як повідомляють телеграм-канали з посиланням на свої джерела в коридорах ОП, Кубракова викреслили з причини цілком очевидною: Білий дім не хоче має справу з людиною, замазаною в корупції. Адже під час переговорів з Байденом планується обговорити в тому числі "інфраструктурний" трек, зокрема-розвиток портової галузі та ж/д транспорту. І Держдеп не вважає за потрібне говорити про подібні речі з Кубраковим як куратором операції з відмивання мільйонів бюджетних грошей на проекті «велике будівництво». Як відомо, даний проект знаходиться під особистим контролем заступника глави офісу Президента Кирила Тимошенко, а його вірний соратник – міністр інфрастуктури Олександр Кубраков, за даними ЗМІ, спеціально був призначений міністром для «правильного перерозподілу потоків». З приводу нецільового використання гігантських коштів з проектів "великого будівництва «пару днів тому дуже ємко написав журналіст видання» Наші гроші «Юрій Ніколов:" сьогодні прям картина маслом. За першу половину липня Держказначейство не переводило жодних великих грошей окрім як дорожникам Зеленського. Чесно - я вперше таке бачу. Вся країна тупо працює на картель "Укравтодору".

Але Кубраков, як відомо, курирує не тільки шляховиків підшефного «Укравтодору», а й величезну морську галузь. Тут, як неодноразово повідомляли вітчизняні ЗМІ, йому на допомогу прийшли "розпилювачі" зі стажем-нинішнім заступником міністра Мінінфраструктури Юрій Васьков з командою. Наприклад, АМПУ запустила проект концесії всіх об'єктів держави в портовій галузі « "інвесторам" планують передавати майно " оптом і в роздріб», тобто – і цілими терміналами, і навіть окремими причалами.

Але такий розмах корупційних схем і особиста підтримка нового керівництва АМПУ з боку Посольства США, судячи з усього, не дали Кубракову належного результату.

Популярні новини зараз

Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

Сам факт того, що Олександра Кубракова викреслили зі списків, є сигналом: саме на нього згодом будуть списані всі схеми, і саме він стане головним козлом відпущення в цій цікавій грі наших чиновників з заокеанськими кураторами. Нічого особистого, коли на кону мільярди!