Екс-міністр інфраструктури Владислав Криклій, звільнений за особистою ініціативою президента Володимира Зеленського, який прагне працевлаштуватися в держструктури, створив тіньовий бек-офіс при Міністерстві та систему поборів з моряків.

Про це йдеться в публікації видання Lenta.UA.

«За версією інформованих осіб, структура паралельного керування відомством, за інформацією деяких ЗМІ, нібито була створена ще при уряді Гончарука. Очолив її юрист Павло Шевченко, якого називали бенефіціаром і «керуючим» цілого ряду схем - від «тіньової» сертифікації газобалонного обладнання через «правильні» компанії до видачі дозволів «Укртрансбезпекою» і видачі дозволів на міжнародні вантажні перевезення», - йдеться в статті.

У публікації також зазначається, що В.Криклій також зумів налагодити схему і на питанні обмежень у зв'язку з COVID-19.

«За інформацією ЗМІ, тіньовий бек-офіс нібито замикав на себе «вирішення питань» з авіакомпаніями, зокрема, в період пандемії саме через його функціонерів потрібно було отримувати «дозвіл» на відновлення польотів, екстрені рейси або чартерні перевезення», - підкреслює видання .

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Одну зі схем екс-міністра вже розкрила і припинила спецслужба.

«Побори з моряків за продовження дозвільних документів є встановленим фактом. Схему поборів розкрила СБУ. На ній годувалися сотні чиновників Морречсервіса, який підвідомчий Мінінфраструктури», - йдеться в публікації.

Раніше колишній народний депутат України Ігор Мосійчук повідомив, що В.Криклій має намір повернутися у владу, зокрема, для реалізації корупційних схем при МВС.

«Криклій кинув око на своє «чадо» - головний сервісний центр МВС. Кажуть, вже провів переговори з новоспеченим міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським. Ділки начебто вже зійшлися на відсотках від відкатів і найближчим часом ми зможемо побачити Криклія на старому добре пригрітому місці», - розповів він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Нагадаємо, що В.Криклій в травні був відправлений у відставку парламентською монобільшістю після низки гучних провалів. У ЗМІ з'явилася інформація, що його спроба очолити «Укрзалізницю» не увінчалася успіхом, але В.Криклій часто відвідує ОПУ «з метою вигідного працевлаштування в обмін на частку у відкатах».