Наступною у великій чистці може стати фігура секретаря правоохоронного комітету ВР і екс-мера Мелітополя Сергія Мінька

Стало відомо, кого винесуть з великої політики після очікуваної, але все ж несподіваної відставки глави МВС.

Містечковий олігарх Арсен Аваков після Майдану ледь вигриз крісло міністра у Віталія Яреми, і відразу ж взявся за зміцнення своїх позицій у силовому відомстві, розширюючи вплив на всі регіони. Особливо Південні і східні області, не забуваючи про рідний Харків, де він спочатку нажив, а потім мало не втратив усі статки.

Ніхто і припустити не міг, що Арсен Борисович зможе втриматися довше будь-якого іншого міністра часів незалежності. 15 липня ВР прийняла його відставку через 7 років 4 місяці і 16 днів після призначення.

За рекордно довгу службу Арсен Аваков розжився як регіональним, так і силовим кейсом, його вплив став серйозно турбувати топ-функціонерів. З власною армією підконтрольних воїнів і чиновників Аваков міг стати серйозною проблемою. Домовиться вдалося-Аваков пішов, відправившись у відпустку в Італію. Місце Сакральне - саме тут він довгий час переховувався, програвши вибори мера Харкова Кернесу, коли мало не втратив все, що нажив.

І якщо для Авакова на сьогоднішній день відставка-далеко не найгірше вирішення питання, то для його численної армії чиновників, політиків та інших плазунів – це трагедія. Адже чистки ніхто не відміняв.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Першими на собі силу чисток відчули заступник міністра МВС Антон Геращенко, заступник голови Нацполіції і глава поліції Києва Андрій Крищенко, а також голова Харківської обласної ради (член партії і глава фракції в ньому «Слуги народу») Артур Товмасян. Товмасяну закидають організацію вимагання хабарів у керівників держпідприємств Харківської області.

По політичній лінії Товмасяна врятувати не вдасться нікому. Адже, як виявилося, голова облради (правильніше сказати - колишній) вступив у змову з головою фракції ОПЗЖ в облраді Андрієм Малишем. Цю зв'язку з політичним опонентом йому не пробачать.

Слід розуміти, що подібні справи про вимагання зазвичай лежать роками в ящиках довгих полірованих столів, поки їх не витягнуть на світ чиїсь владні руки і не дадуть їм хід. Відповідний час настав-поки Аваков п'є дороге вино в Італії, саме час навести порядок в регіонах, де політики укладають бізнес-коаліції, дорвавшись до бюджетного корита, і розвалюють владну вертикаль «договорняками».

За даними наших джерел, наступною у великій чистці може стати фігура вірного пажа Авакова, нардепа від політичного проекту Коломойського "за Майбутнє", секретаря правоохоронного комітету ВР і екс-мера невеликого курортного містечка Мелітополь Сергія Мінька (він на ілюстрації до цього матеріалу

Як стверджують наші співрозмовники з київських кабінетів, Офіс президента зацікавився обсягами благоустрою в цьому 100-тисячному містечку, яке за обсягами може змагатися з будь-яким районом Києва. Гроші безконтрольно проходять через фірми з орбіти Мінька, поки він сам відмовляється голосувати за відставку Авакова. Недобрі язики стверджують, що імунітет від правоохоронців нардеп Мінько придбав особисто у Арсена Борисовича. Звучали навіть суми - 50 000 доларів на тиждень. Хороший привід перевірити касу МВС і підняти справи щодо Мелітополя. Там ще багато чого цікавого.