Про це пише портал aif.ua. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

В результаті поставки до 9-ї міської лікарні Кам'янського Дніпропетровської області фальсифікованого препарату «Дипрофол» померла пацієнтка. Місцеві журналісти встановили, що препарат був поставлений компаніями «Дніпрофармація» і «Діаліз Медик», що належать найближчому оточенню мера Кам'янського Андрію Білоусову. Про це йдеться в матеріалі aif.ua.

За смерть людини ніхто покараний не був, але журналістам вдалося розкрити великомасштабну корупційну мережу, побудовану Білоусовим для виведення бюджетних коштів, призначених для медичної галузі міста, на рахунки компаній, що контролюються його підлеглими, друзями та їхніми родичами.

«Основними бенефіціарами афери з міськими аптеками в Кам'янському стали мер Андрій Білоусов, його заступник Олександр Чернишов, кум міського голови і бізнесмен Олександр Іванов, а також низка депутатів Кам'янської міськради», - йдеться в публікації.

КП «Міська аптека» було створено в жовтні 2020 року, відразу після місцевих виборів, в яких перемогла партія Білоусова «Бджола».

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Керівником КП «Міська аптека» став член «Бджоли» Максим Чехута, а на забезпечення функціонування мережі аптек з міського бюджету було виділено 20 млн гривень.

«Чехута також працює головою ГО «Фонд розвитку Кам'янського», президентом якого є кум мера Іванов. І основним підприємством, що поставляє препарати мережі комунальних аптек в значних обсягах, є компанія «Укрфармгруп», яку заснували кум Андрія Білоусова Олександр Іванов і його мама - Валентина Іванова», - уточнюють журналісти.

Одночасно з встановленням контролю над мережею аптек журналісти пов'язують Білоусова також з монополізацією поставок медпрепаратів до міських лікарень. Так, за їхніми даними, за останні два роки з міського бюджету компанії «Дніпрофармація», «Діаліз Медик» і «Укрфармгруп» отримали з міського бюджету 140 млн гривень. При цьому «Діаліз Медик» і «Укрфармгруп» належать Івановим, а засновником компанії «Дніпрофармація» є підконтрольний Білоусову депутат міськради від партії «Бджола» Олександр Лукашов.

«Місцевим журналістам вдалося розплутати схему Білоусова, і тепер черга прокурорів і слідчих встановити ступінь провини кожного з фігурантів», - наголошують журналісти.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що проти підлеглих Білоусова заведені десятки кримінальних справ.