Про це свідчать як дані паралельного підрахунку, так і цифри від Центральної виборчої комісії після підрахунку більшої кількості голосів зі 117 виборчих дільниць, пише Политрада.

Але кандидат О. Шевченко, який наразі займає третє місце у перегонах, йде на все, навіть на порушення закону, щоб не програти, та відверто перешкоджає завершенню підрахунку голосів виборців.

У ніч на вівторок, 30 березня, як повідомляє Рух «Чесно», внаслідок "мінування" в ОВК №87 тимчасово припинявся підрахунок голосів. «Близько 2 години ночі в м. Надвірна з'явилося повідомлення про замінування ОВК по 87-му виборчому округу. Там йшов підрахунок голосів проміжних виборів. Василь Вірастюк та Олександр Шевченко заявили про те, що виграли вибори в окрузі», - йдеться в повідомленні на сайті Руху. Поліція і сапери оглянули приміщення і не знайшли вибухових пристроїв.

Чим ще запам’ятався на цих виборах пан Шевченко?

Розуміючи, що його дутий рейтинг невпинно падає, він «активно працював» з представниками церков. Спостерігач на виборах Іван Лещишин повідомив про розмір хабарів: «пожертва від Шевченка у с. Лісна Тарновиця на церкви: ПЦУ 5000 доларів / УГКЦ 2800 доларів. Саме такі суми були оголошені священниками у церквах». Такі неприкриті корупційні дії викликали обурення у самій УГКЦ, яка заявила, що поза політикою і буде розбиратися зі священниками, що могли порушити закон. Кандидат Шевченко активно агітував в церквах та роздавав подарунки священикам.

28 березня, у самий день голосування, рух ЧЕСНО зафіксував «каруселі» з автобусами з Буковелю, які заповнені людьми курсували округом. Люди, які знаходились всередині, голосували за тих виборців, хто не прийшов на дільницю. Уже неуступного дня, за офіційними даними ЦВК, стало відомо, що у протоколах з 5 виборчих дільниць є неточності. Також були зафіксовані значні порушення, через що голоси як мінімум на двох дільницях слід перерахувати ОВК. Програючи, О. Шевченко почав «натягувати» голоси у комісіях, були зафіксовані привезені вночі незакриті або пошкоджені сейф-пакети, неоформлені належним чином примірники протоколів.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

У самій ОВК під час засідання, де активісти продовжували фіксувати порушення, окремі члени ОВК консультувалися кандидатом О. Шевченком (це прямо заборонено законом!), замість того, щоб забезпечувати прозорість процесу.

Напередодні, від ГО «Центр протидії корупції» стало відомо, що офіс генерального прокурора порушив кримінальну справу по ч.1 ст. 209 ККУ (Легалізація (відмивання) доходів) проти нардепа, очільника партії «За майбутнє» Ігоря Палиці – близького друга О. Шевченка.

Те саме чекає і кандидата Шевченка і він це чудово розуміє, тому готовий йти на все, навіть на порушення Закону…