Про це пише Политрада. Наводимо матеріал без коментарів та ремарок редакції.

Необхідно нагадати, що співвласника ІСД Олега Мкртчана засудили в Москві на 9 років колонії загального режиму. Але, щось пішло не так і тепер колишні компаньйони намагаються розділити 200 мл гривень і довести до банкрутства ТОВ «Регіон». Не виключається, що даний розгляд, продовження Лондонської справи, але вже між трьома акціонерами ІСД Віталія Гайдука, Мкртчана і Тарути.

Українська справа

В кінці грудня відповідно до рішення Господарського суду Львівської області почалася процедура банкрутства ТОВ «Регіон». Власником, якого є Олег Мкртчан. Ініціаторами банкрутства є три компанії. Це ТОВ «Азовімпекс», ПрАТ «Укренерготранс», ТОВ «Фінансова компанія Делоріан». Вимоги всіх позивачів полягають в порушенні виконання фінансових зобов'язань ТОВ «Регіон». Швидше основна причина розбрату між «Регіоном» і компаніями, це те що Мкртчан і його син Едуард безпосередньо був акціонером Укренерготранс, разом Оленою Гайдук, бенефіціаром ФК «Делоріан».

З серпня 2019 Едуард Мкртчан повернувся в столицю України і проживає в Печерському районі.

Нагадаємо Едуард Мкртчан доводиться сином Олегу Мкртчану, після 50 років як виповнилося Олегу Мкртчану, він плавно передавав в управління і переписував активи на свого сина, напевно припускав, чим можуть закінчитися ігри з "Кремлем". 16 серпня 2019 його засудили до дев'яти років колонії загального режиму, як запитував звинувачення. Варто відзначити з березня 2020 року Мкртчан Олег Артушевич відбуває покарання у виправній колонії ФКУ ІК-2 УФСІН Росії по Володимирській області.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Народний депутат України Сергій Тарута і його брат Олександр є співвласниками ТОВ «Азовімпексу» в рівних частках. Згідно з даними Львівського Господарського суду компанія братів Тарут в 2006 році стала засновником ТОВ «Регіон». Через 10 років 2016 року засновники «Азовімпекса» прийняли постанову про вихід зі складу акціонерів ТОВ «Регіон». На цій підставі Регіон повинен був виплатити частку «Азовімпекс». Це і стало підставою звернення Тарут до Господарського суду Львова.

Інформація про те, що Тарута був посереднім співзасновником «Регіону» пройшла в 2020 році. Після суду над трьома акціонерами в Англії (Лондон) в тексті рішення сказано, що трикутник співзасновників ІСД Олег Мкртчан, Віталій Гайдук, Сергій Тарута сформувався в 2003 році. Тоді два перших акціонера ІСД прийняли рішення продати третину статутного капіталу корпорації Олегу Мктчану за 14 млн. доларів. Гайдуку і Таруті залишалося по 7 млн.

Формально рішення було легалізовано в 2006 році, тоді через «Регіон» Мкртчан стає співзасновником пайової участі в 33,8%. У той же час компанія Тарути стає акціонером ТОВ «Регіон» на 17% акцій. Одна з проштовхуваних версій 17%, це своєрідна страховка Тарути за борг Мкртчана. Він не зміг відразу викупити всю частку ІСД. Значить за правилами Тарута не може претендувати на управління діяльністю «Регіону».

Судячи з результатів Господарського суду складається думка, що Олег Мкртчан так і не розрахувався за частку перед Тарутою. Тепер за поточним курсом його борг становить 8 млн. доларів.

Відомо, що більшість активів українського майна батька контролює син Едуард Мкртчан або підставні власники. У січні 2010 року понад 50% статутного капіталу стали належати Російському ВЕБ. Раніше Сергій Тарута заявив, що практично всі його бізнес-активи перебувають під арештом Російських правоохоронних органів. Внаслідок чого він не має доступу до діяльності металургійних комбінатів, що належать ІСД. А в 2020 році він взагалі вийшов зі складу засновників компанії з торгівлі металами УМГК.

На даний момент Алчевський металургійний комбінат знаходиться на непідконтрольною території (Луганська область) України. Діяльність Дніпровського МК вже давно контролюється корпорацією «Метінвест» Ріната Ахметова. Вважається, що формально всі активи належать корпорації ІСД.