Про це пише Політрада. Наводимо матеріал без ремарок редакції.

Триває боротьба за обрання ректора КНУ імені Тарса Шевченка. Сьогодні найактивнішу та найбруднішу кампанію веде група правоохоронців та сім`ї Стефанчуків, які хочуть поставити своїх людей не лише вище зазначеного навчального закладу, а й низки інших вишів. Їх мало цікавить якість освіти, професіоналізм та патріотизм випускників. Їх цікавлять залишки землі та нерухомості в місті Києві.

Ще в часи Омельченка, Черновецького та Кличка практично всі вільні землі були продані чи віддані в оренду. Фактично вільні території залишились лише в системі вищих навчальних закладів. З огляду на це, одним з кандидатів, який на їхню думку, надасть можливість реалізувати їхні задуми є проректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров. Він вже балотувався на попередніх виборах ректора, але так і не зміг набрати необхідну кількість голосів, тому Стефанчуки переконали Зеленського внести правки до Закону «Про вищу освіту», які були нещодавно проголосовані у Верховній Раді. Відповідно до правок ректором вишу стає той кандидат, який набрав не абсолютну (як раніше), а відносну більшість голосів без прив`язки до явки.

На підтвердження того, що де-факто Стефанчуки вже керують університетом Шевченка є інформація про те, що дружина Стефанчука молодшого, депутата Оксана Музика-Стефанчук стала завідувачкою кафедри Фінансового права, натомість керівництво університету звільнило заслуженого фахівця, авторитетну та професійну людину. Дружина віце-спікера Стефанчука стала професором на юридичному факультеті. Але для них впливати на кадрові призначення недостатньо, тому є підозра, що вони переконують Офіс Президента в тому, що Володимир Бугров буде вести пропрезидентську політику, а насправді серед домовленостей є згода цього «майбутнього» ректора віддати близьким до Стефанчуків землю та приміщення Оптико-механічного фахового коледжу. Він знаходиться в центрі міста й на нього полюють уже давно.

Також відомо, що команда Стефанчуків стурбована, оскільки з`явився серйозний конкурент, який має значний авторитет і повагу в університеті, тому крім лобіювання самого Бугрова, їм також важлива кампанія дискредитації опонента. За інформацією, яку ми маємо, антипіаром буде займатися команда Дубінського, яка пообіцяла зняти серію фільмів про інших «злочинних кандидатів» та «єдиного підходящого» - Бугрова. Слід додати, що в разі перемоги він буде єдиним ректором з науковим ступенем «кандидат наук».

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, що 17 березня відбудуться вибори і ми будемо пильно спостерігати, чи вдасться їм перетворити університет Шевченка на університет імені Стефанчуків.