Сьогодні він є радником глави ОП, а в минулі роки очолював Державну службу України з лікарських засобів і використовував своє становище для держзакупівель ліків в своїй аптечній мережі «Фалбі», видавав дозволи на торгівлю наркотиками в аптеках і не повернув борг держбанку, пише «АіФ».

Видання нагадує, що Пасічник у 2002-2003 роках керував Державною службою України лікарських засобів. Його робота закінчилася розслідуванням Контрольно-ревізійного управління, яке виявило багатомільйонні розтрати бюджетних коштів на користь компанії самого Пасічника. За бюджетні кошти він закуповував препарати у своєї фірми «Фалбі» для державних лікарень за цінами, які більш ніж на 500% перевищували вартість аналогічних препаратів на ринку.

У 2014 році Пасічник знову очолив Держлікслужбу, але був звільнений через масові звернення представників фармацевтичного ринку, які стверджували, що він особисто сприяв масовому проникненню на український ринок «протикашлевих» препаратів із вмістом кодеїну, що використовуються наркозалежними для виготовлення наркотиків.

Зокрема, Пасічник заборонив продаж препарату «Кодарін» індійського виробника «Вівімед Лабс Лтд», але не заборонив продукцію одеського підприємства «Інтерхім», основою асортименту якого є «Кодтерпін», який теж містить кодеїн. Він також дозволив раніше заборонений «Кофекс». І за дивним збігом обставин одразу ж після видачі дозволу на продаж «Кофексу» в аптеках України велику партію цього «аптечного наркотика» було виявлено ​​саме на складі компанії Пасічника «Фалбі».

Після звільнення з Держлікслужби Пасічник сконцентрувався на розвитку власного бізнесу і, оскільки могутня колись всеукраїнська мережа з 250 аптек без його підтримки безпосередньо зі стін МОЗ була вже проблематичною, він зайнявся складською діяльністю.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

У селі Святопетровське під Києвом Пасічник побудував логістичний комплекс площею 13 807 кв. м з сучасним обладнанням для зберігання та транспортування лікарських препаратів - саме тут і був виявлений «Кофекс».

Компанія «Фалбі» для цих цілей оформила кредит в державному «Укрексімбанку» на $40 млн, і в 2014 році припинила виплати. Голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер повідомив, що «Фалбі» винна банку 1 млрд грн.

Журналісти відзначають, що, якщо Пасічника допустять до кампанії з вакцинації від коронавірусу, вона може бути зірвана.