Про це повідомив заступник глави Офісу Президента України Олег Татаров.

«Навколо Ситника розслідується низка кримінальних проваджень. За рішенням суду слідчі досліджували електронну кореспонденцію Ситника та встановили, що він впливав на ухвалення рішень господарськими судами в інтересах своїх близьких та друзів», - сказав він.

Олег Татаров зазначив, що Ситник також фактично ввів в оману комісію, яка здійснювала відбір на посаду директора НАБУ, оскільки він не відповідав критеріям доброчесності.

«Зокрема слідчі дійшли висновку, що ще будучи адвокатом, він готував проекти рішень судів, які потім проголошувалися слово в слово в судових засіданнях. Також він готував і направляв по електронній пошті проекти процесуальних документів слідчих і прокурорів, які потім ними підписувалися. Це було офіційно за судовим рішенням задокументовано, тобто - є доказом у кримінальному провадженні. Ця справа має бути розслідувана, а суспільство - проінформовано про подробиці», - додав він.

Заступник голови ОПУ також підкреслив, що Ситник не має права обіймати посаду директора НАБУ після визнання його винним у корупційному правопорушенні і після рішення КС про незаконність його призначення.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

«Ситник не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави і має піти. Ця людина офіційно визнана корупціонером згідно з рішенням суду, яке набрало законної сили. Її внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Крім цього, КС вирішив, що цей чиновник був незаконно призначений на посаду. Подобається це комусь чи ні, це рішення ніхто не скасував і воно має силу закону», - підсумував Олег Татаров.