Про це пише Антикор.

«Ми плануємо провести зустріч з Василем Миколайовичем Капациною (нинішній власник заводу «Океан» - прим. Ред). З ним зустрічалися наші юристи. Ми як миколаївські депутати намагаємося організувати необхідну підтримку. Ми не хочемо втручатися в правоохоронні процеси, але з іншого боку розуміємо, що підприємство стільки років стояло без роботи і Василь Миколайович абсолютно правильну риторику говорить, про те щоб вплинути на зняття всіх арештів, хай слідство собі ведеться, але завод від цього не страждав, щоб він міг завантажувати себе замовленнями, платити людям зарплату. В цьому наша з колегами стратегія. Ми з колегами підготували серію запитів, ми колективно, всі депутати від Миколаївщини підпишемося під ними, для того, щоб працювати з правоохоронними органами, виробити з ними найближчу задачу, буквально протягом тижня, зняти арешти», — заявив Давид Арахамія в коментарі кореспонденту НикВести.

Очевидно, що Арахамія хоче виступити в ролі інвестиційної няні, які ніяк не наведуть лад з власністю в Україні.

Інвестиційна няня у випадку з НСЗ «Океан» не завадить, оскільки майно знаменитого заводу було заарештовано в рамках кримінальної справи від 20 березня 2014 року, на підставі якого суд у вересні 2016 року не приймав рішення про арешт цілісного майнового комплексу ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан». По суті, фабула така, оскільки у заводу були російські власники, то використовуючи контекст війни, його вирішили банально забрати.

Проте, під час проведення ДБР досудового розслідування був допитаний Ігор Ігнатов, який заявив про порушення законодавства при проведенні 3 грудня 2018 року аукціону з продажу майна ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», де переможцем була визнана компанія «Торговий дім «Аннона». Вона купила завод з унікальним обладнанням та доками всього за 4,5 млн доларів. Пізніше «Океан» був викуплений ТЗОВ «Компанія «Український будівельник», що належить Василю Капацыне, який, до речі, раніше очолював Миколаївський порт.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

На базі свідчень Ігоря Ігнатова суд прийняв рішення про необхідність арешту цілісного майнового комплексу ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», оскільки з'явилися нові власники, які викупили борги в 65 млн. євро, які Капацина злив через «свого» арбітражного керуючого.

Джерела в мерії Миколаєва кажуть, що Арахамія почав активно лобіювати інтереси Капацини небевозмедно. Справа в тому, що Капацина намагається продати причальну стінку НСЗ «Океан» відомої швейцарської компанії Bunge за мільйони доларів. Але він не може цього зробити, тому що ГПУ заблокувала госпдіяльність заводу. Таким чином, на кону стоять десятки мільйонів доларів, тому поява Арахамии в цій справі вказує, що боротьба виходить на самий високий рівень.

Під освітлення цієї справи підтягнули відомого київського блогера Дениса Казанського, який з недавнього часу увійшов в ТКГ в Мінську. Казанського використовують як відомого борця з «російським слідом в Україні». Однак, іронія долі в тому, що сам Капацина є колишнім офіцером КДБ і вся історія з «російським слідом» не більше, ніж ширма для прикриття переділу власності.