Про це йдеться в матеріалі порталу Багнет.

Наслідками роботи якого через його недбалість і саботажу стали мільйонні втрати держбюджету на подолання епідемії африканської чуми. Кандидатура Сергія Глущенка на черговому конкурсі на посаду Госпотребслужбы нав'язується прем'єр-міністра Олексію Гончаруку. Про це виданню повідомило власне джерело в Кабміні.

«Глущенка «підсовують» як безальтернативного кандидата на посаду голови Госпотребслужбы. Історію з його провальної роботою на цій посаді намагаються зам'яти», - повідомив співрозмовник.

Глущенко очолював структуру в 2015-2016 роках. З його ім'ям пов'язаний ряд корупційних скандалів, чиновника неодноразово звинувачували у недбалості і навіть «шкідництві» на займаній посаді.

Будучи главою відомства, він провалив кампанію протидії епідемії африканської чуми. Перші спалахи епідемії припав на липень-серпень 2015 року і охопили Київську, Сумську, Чернігівську, Рівненську, Житомирську, Одеську, Миколаївську і Полтавську області.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

«Замість інформування громадськості про карантинних заходи, які могли допомогти локалізувати проблему, знаєте, що робив Глущенко? Він примудрився постити в соцмережах фотографії зустрічей з друзями - в робочий час, ділиться планами затягнути їх до себе на держслужбу, а ще різні ласощі, якими потрібно набити холодильник, бо без них «сумно працюється», - розповідає джерело.

Недбалість Сергія Глущенка мала катастрофічні наслідки для багатьох фермерів, а державному бюджету обійшлася в 45 млн грн. на боротьбу з наслідками чуми і це тільки в 2015 році.

Провал боротьби з чумою не єдина його «заслуга» на цій посаді. Тодішній міністр АПК Олексій Павленко публічно заявляв, що із-за некомпетентності і надмірних амбіцій Глущенка - під загрозою експорт українських насіння в країни ЄС.

«Керівництво Госпотребслужбы блокує дорожню карту заходів по початку експортних операцій. Такі дії отримали негативні оцінки бізнесу і критично сприймаються європейськими партнерами України. Сьогодні відомство повністю демотивировано. Те, що відбувається у відомстві необхідно кардинально міняти. Якщо цього не відбудеться, я буду ініціювати перед Кабміном питання доцільності перебування керівника на цій посаді», - говорив Міністр АПК в кінці 2015 року.

Глущенко пішов з посади за власним бажанням через кілька місяців, однак кажуть, що його змусив написати заяву прем'єр Арсеній Яценюк, щоб того не притягнули до кримінальної відповідальності за халатність на роботі. За час роботи Глущенка не зміг надати жодних публічних звітів про свою діяльність.

«Глущенко не тільки дискредитував себе як керівника і керівника, але і підірвав авторитет нового відомства, що у слідстві нівелювало ефективність адмінреформи. Він намагався терміново передати ветеринарні лабораторії на масштабну приватизацію, зрозуміло, що не в інтересах держави», - каже джерело в Кабміні.

Були і скарги від споживачів, а саме про них піклуватися відомство. Під його керівництвом ринок насичується неякісними, фальсифікованими та небезпечними для здоров'я людей товарами, передусім харчовими продуктами.

З назвою претендента на посаду Госпотребслужбы Сергія Глущенка пов'язаний також скандал за вимагання грошей у бізнесменів з Одеси. Його звинувачували в умисному знищенні бізнесу і вкорінення системи поборів. Його та заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Вержиховського там навіть охрестили «генералами корупції».

А ще в його біографії є цікавий факт - зв'язки з Російською Федерацією. У декларації про фінансово-майновий стан кандидата на пост глави Госпотребслужбы за 2018 його дружина - росіянка Олена Лавриненко задекларувала отримання заробітної плати за основним місцем роботи в розмірі 102 696 грн. від Республіканської дитячо-юнацької спортивної школи легкої атлетики р. Цхінвалі - столицю окупованій Росією Південної Осетії. У попередніх деклараціях також фігурували надходження р. Цхінвалі. Що насправді стоїть за цією школою повинно було б зацікавити СБУ.