Голова Київської обласної адміністрації Михайло Бно-Айріян закликав депутата Олександра Дубинського розслідувати діяльність олігарха Ігоря Коломойського в державної компанії «Центренерго» і зокрема, на входить в її склад Трипільської ТЕС, повідомляє "Капітал".

Відповідне відеозвернення губернатор розмістив на своїй сторінці в Фейсбук, відповідаючи на критику з сторони народного обранця, що стосується його кадрових призначень і роботи у «Укренерго».

Зокрема, нардеп стверджує, що Бно-Айріян зберіг своїм заступником Аллу Шкуро, яка відповідала за підкуп виборців у інтересах Порошенко і Кононенко. А також віддав людині Ігоря Кононенка департамент капітального будівництва ОДА.

«Трипільська ТЕС щороку спалює понад мільйон тонн вугілля. Мільйон тонн вугілля це мільярди і на них хтось заробляє. Кажуть, що до недавньої пори це підприємство було в поле зору одного з олігархів, але тепер все змінилося і почали відбуватися тут цікаві процеси. Пропоную народному депутату Олександру Дубинскому... розповісти в дійових осіб, хто і як заробляє на цих купах вугілля, які знаходяться на його виборчому окрузі», — сказав губернатор, позуючи на тлі Трипільської ТЕС.

«Ле Хаїм!», додав він, натякаючи на єврейське походження то депутата Дубинського, то чи олігарха Коломойського.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Губернатор прямо не назвав прізвище Коломойського, але раніше ЗМІ писали про те, що саме Ігор Коломойський встановив контроль над держкомпанією «Центренерго», в яку входить Трипільська ТЕС. Також повідомлялося, що раніше «Центренерго» входило в орбіту впливу Ігоря Кононенка.

Примітно, що ті ж звинувачення, які пролунали з вуст Михайла Бно-Айрияна, звучать і з боку екс-голови НКРЭКУ Дмитра Вовка, проти якого НАБУ зараз розслідує кримінальну справу. Вовк також заявляв про те, що Ігор Коломойський встановив контроль над «Центренерго» і, нібито, здійснює там «злочинні схеми».