Часто людину мучать таємничі питання, на які важко знайти відповіді. Різні дослідники надприродного і шукачі таємничих явищ останнім часом активно починають шукати все нове й нове. Спеціально для наших допитливих читачів ми підготували добірку з п'яти найзагадковіших і нез'ясованих випадків.

До слова, деякі інциденти відразу після того, як вони сталися, органи влади намагалися їх ретельно приховувати від сторонніх очей.

Помаранчевий Медан

"Помаранчевий Медан"

Історія цього судна почалася в 1947 р, коли відразу два американські кораблі, що прямували до Малайзії, прийняли сигнал SOS. По допомогу кричав чоловік, який представився членом екіпажу "Помаранчевого Медана". Чоловік прокричав: "Всі мертві, і скоро воно прийде за мною". Потім в передачу вклинився дивний шум, і матрос вимовив: "Я мертвий". Американські судна відразу рушили на допомогу до корабля, який зазнав лиха.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

На борту "Помаранчевого Медана" було виявлено тіла всіх членів екіпажу. На обличчях загиблих застиг вираз жаху, а осклілі очі були широко розкриті. Багато матросів померли, виставивши перед собою руки, немов вони від чогось захищалися. При огляді тіл було встановлено, що всі померли приблизно 6-8 годин тому, але, незважаючи на це, температура їх тіл перевищувала позначку в 40 градусів за Цельсієм.

"Помаранчевий Медан" було вирішено відбуксирувати в порт для подальшої експертизи, але через кілька хвилин на борту почалася пожежа, і члени рятувальної команди були змушені його залишити. Відразу після цього пролунав вибух, і судно пішло на дно. Була висунута теорія, що вся ця історія - обман, і ніякого "Помаранчевого Медана" не існувало, тому що записів про це судно не було виявлено в страховому регістрі Ллойда, де реєстрували всі судна, які здійснюють міжнародні морські перевезення.

У підсумку всю історію було визнано містифікацією, хоча існує безліч фактів, які доводять протилежне. Так, достеменно відомо про декілька людей, які стверджували, що їхні родичі найнялися на борт цього судна і зникли. На згадку про таємниче судно залишилася тільки одна фотографія, яку зробила дружина одного з членів екіпажу. Фотографія цілком реальна і непоганої якості. Вона однозначно доводить реальність "Помаранчевого Медана".

"Реінкарнація"

Не було знайдено пояснення історії з феноменом реінкарнації, яка трапилася в 1930 р. Того дня рано вранці чотирирічна індійська дівчинка Шанті Діва з Делі заявила своїм батькам, що в минулому житті її звали Людгі і вона жила в місті Матхура зі своїм чоловіком. Батьки списали це на дитячу фантазію, але малятко із завидною постійністю нагадувала своїм батькам про своє минуле і кожного разу додавала все нові подробиці.

Так, одного разу вона розповіла, що у неї було троє дітей, двоє з яких померли під час пологів. Занепокоївшись психічним станом дитини, батько сімейства дізнався, що в місті Матхура дійсно жила жінка на ім'я Людгі, яка померла чотири роки тому. Батьки вирішили виконати каприз Шанті і відвезли її в Матхуру. Після приїзду дівчинка відразу ж знайшла будинок, де жила Людгі, і познайомила батьків зі своїм "чоловіком" і дитиною, а також вказала на кілька подробиць життя померлої жінки, про які знали тільки родичі Людгі. Після таких випадків починаєш вірити в непідтверджені теорії про переродження.

Сілендскій череп

"Сілендський череп"

Ще одна історія пов'язана з виявленням черепа, який не схожий на череп людини (причому жодної з трьох рас, що живуть на Землі), ні на череп якого б то не було примату. Цей череп отримав назву Сілендський, тому що його було виявлено на острові Сіленд в данській селі Ольстікке. Сталося це в 2007 році, проте знахідка трималася в суворій таємниці аж до 2010 р. Дослідники з Ветеринарної вищої школи Копенгагена, які вивчили череп в 2008 році, прийшли до висновку, що він, швидше за все, належав невідомому виду ссавців з надзвичайно розвиненим інтелектом. Радіовуглецеве датування показало, що його власник жив між 1200 і 1280 рр. н.е.

Сілендський череп майже в півтора рази більше за людський, і найвидатнішою його частиною є величезні очниці. Вчені припускають, що ця істота могла добре бачити в темряві. За структурою черепа вчені визначили, що істота ходила на задніх лапах, дуже добре плавала і була триметрового зросту. Будова зубів вказує на те, що володар черепа був хижаком. На жаль, більше ніякої інформації про свого власника Сілендський череп так і не видав. Кому ж належить такий незвичайний череп? Насправді - доісторичній тварині, одному з наших предків на певному щаблі еволюції, а, може, інопланетянину? Цими питаннями задається будь-яка людина, яка побачила загадковий Сілендський череп.

Джин Хіллард

Крижана Джин Хіллард

Ще одна історія пов'язана з незвичайними здібностями, якими може володіти людина. Ми вже звикли до того, що хтось здатний ходити по вугіллю, для когось не важко буде не дихати кілька хвилин, хтось може регулювати частоту ударів свого серця. А деякі можуть навіть впадати в анабіоз ... Дев'ятнадцятирічна Джин Хіллард була абсолютно звичайною дівчиною, поки один випадок не перевернув все її життя з ніг на голову і не зробив найунікальнішою людиною в світі. Це сталося в рідному місті Джин - Ленґбі, що в штаті Мінесота, США. Її сусід виявив дівчину лежачою на вулиці при 25-градусному морозі.

Коли її доставили в лікарню, доктор був шокований побаченим: тіло Джин Хіллард в прямому сенсі слова заледеніло. Одна з медсестер пізніше розповіла: "Я наче руки в морозилку засунула, коли доторкнулась до цієї бідної дівчинці". Лікар сказав, що це безпрецедентний випадок, і він нічого не може вдіяти, тому в лікарні зібралися всі родичі і друзі Джин і почали молитися. І, як не дивно, це спрацювало, тому що вже за місяць "снігова королева", як охрестили дівчину в лікарні, повністю одужала.

Саме незрозуміле, дивне і загадкове те, що обмерзання не завдало її тілу ніяких пошкоджень, і навіть обморожені кінцівки не довелося ампутувати. Лікарі назвали це дивом, а місцеві фанатики охрестили Джин святою. А що ж тут сталося насправді? Чи була це сила молитви, медичне диво чи нова ступінь людської еволюції. Відомо, що деякі тварини можуть входити в анабіоз при знижених температурах ... Можливо, Джин - одна з них?

Дівчинка-привид з ратуші Вем

"Дівчинка-привид з ратуші Вем"

Наступна незрозуміла історія бере свій початок з фотографії, яку було зроблено в листопаді 1995 р, і тоді ж й опубліковано. У місті Шопір в ратуші Вем почалася пожежа, і хлопець Тоні О'Ррейлі стояв у натовпі роззяв і фотографував. На одному з фото він виявив маленьку дівчинку, яка стояла у вікні і, здавалося, не звертала жодної уваги на палаюче в метрі від неї вогнище. Цю моторошну фотографію було опубліковано в ЗМІ. Через 15 років 77-річний пенсіонер Брайан Лір заявив, що виявив на одній із старих листівок дівчину, схожу як дві краплі води на ту, що була в ратуші Вем. До речі, листівка датована 1922 р.

"Я був шокований, коли, розбираючи речі, знайшов цю стару листівку, на якій було зображено дівчинку-привид з ратуші Вем, - розповідає пенсіонер. - При уважному розгляді можна помітити, що вони навіть одягнені однаково, і це по-справжньому лякає" .

Це фото похитнуло всі стовпи знань про надприродне і викликало справжній міжнародний резонанс. До речі, проведена експертиза фотознімку в 1998 році показала, що на ньому не присутній фотомонтаж. Загальний ажіотаж дійшов до того, що в газетах навіть з'явилася інформація, що цю дівчинку звати Джейн Чарм, їй 14 років, і з її вини 1677 р загорілася та ж сама ратуша. До речі, причина пожежі 1995 р так і залишилася загадкою. О'Ррейлі, який зробив це фото, помер у 2005 році, коли на Хелловін дітлахи вирішили пожартувати над дивакуватим дідком і, вирядився одну з учасниць процесії в дівчинку-примари зі знімка, вирушили до нього додому. Відкривши двері і побачивши на порозі бліду дівчинку з фотографії, яка просить солодощів, О'Ррейлі схопився за серце і впав замертво. Ось такий злий дитячий жарт...

А що ж говорить офіційна наука? А як завжди, стверджує, що все або неправда, або містифікація. Так було і цього разу: "Сьогодні я з упевненістю можу сказати, що фотографія примари ратуші Вем - містифікація", - стверджував куратор відділення фотомистецтва Національної медіа-бібліотеки Грег Хобсон. Він розповів, що вся справа в тому, що техніка, якою було зроблено це фото, схожа з тією, що застосовували шарлатани-медіуми в XIX в., Щоб відобразити померлу людину, з яким вони нібито входили в контакт. Все б було добре, але в цю версію не вписується лише один факт: смерть О'Ррейлі. Якщо він зробив фотомонтаж, то чого ж він злякався, побачивши переодягнену привидом дівчинку-хуліганку?

Та й старовинна листівка в дану версію теж не вписується: її адже могли елементарно не знайти, а знайшовши, не звернути уваги на схожість! Та й виявлення листівки через 15 років після пожежі теж не говорить на користь містифікації: містифікація підходить відразу, а тут чекали півтора десятка років!

Нагадаємо, історія Хеллоуїна в Україні: як все починалося.

Як повідомляв Знай.ua, як відзначати Хеллоуїн 2019: костюми, обряди і макіяж.

Знай.ua писав, дівчина через роки отримала загадкове послання від загиблого батька, неймовірна історія: "Спас моє життя".