Смажене на багатті жирне м'ясо особливо в спеку негативно впливає на роботу серця і шлунково-кишкового тракту. Тому дієтологи наполегливо рекомендують замінити його рибою або курячим філе.
Шашлик з свинячого м'яса в будь-яку пору року є досить складною їжею для перетравлення і "б'є" по печінці. Але в спеку переварити такий "делікатес" організму набагато складніше, до того ж це несе серйозне навантаження на серцево-судинну систему.
Читайте також: Як зберігати м'ясні продукти в спеку
Температура тіла під час перетравлення їжі трохи підвищується, тому комфортного відпочинку на природі в спекотну пору після багатої трапези не вийде. А коли до гострого і жирного шашлику додати ще й алкоголь, нехай навіть легкий і в невеликих кількостях, це може спровокувати не лише тепловий удар, але і серцевий напад.
Медики радять, що для приготування шашлику влітку свинину краще замінити на м'ясо птиці або посмажити на грилі рибний шашлик. По-перше, риба і птиця менш калорійні, а по-друге, набагато корисніше, ніж червоне м'ясо.
Деяким українцям уріжуть пенсії з 1 січня: кому зменшать виплати
Держава розщедриться? Чого чекати від індексації пенсій у 2026 році
Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень
ПриватБанк бере комісію за зняття грошей: про які додаткові витрати варто знати
Також треба пам'ятати, що маринад для вимочування м'яса на шашлик, не повинен містити багато прянощів і приправ. Велика кількість солі і спецій викличе у вас в жар, а це може призвести і до теплового удару.