Для того, щоб організм людини прекрасно функціонував і не доставляв неприємностей, він повинен отримувати достатню кількість корисних мінералів і вітамінів. Брак того чи іншого мікроелементу призводить до розвитку захворювань. Особливо небезпечний брак заліза, адже саме цей мінерал є основою кровотворення і бере участь в утворенні гемоглобіну.
Щоб заповнити дефіцит заліза в організмі, досить вживати в їжу продукти, в яких воно міститься в надмірній кількості. Спробуємо відповісти на питання, в яких продуктах міститься залізо?
Мінералу досить багато, як в продуктах харчування рослинного, так і тваринного походження. Разом з тим, слід пам'ятати, що "тваринне" залізо засвоюється набагато швидше, ніж "рослинне", тому перевагу слід віддати ситній і поживній їжі.
Людям, що страждають від нестачі в організмі заліза, медики рекомендують їсти більше печінки, яловичини, баранини, телятини і кролятини. Разом з тим, стравами, приготованими з печінки, зловживати не варто, оскільки в цьому органі накопичується велика кількість токсичних речовин. Тому вживати страви з печінки достатньо одного разу на тиждень.
Дуже корисні для здоров'я молюски, тріскові риби та інші морепродукти, а також перепелині і курячі яйця.
Незважаючи на те, що засвоюваність заліза, що міститься в рослинній їжі, трохи нижча, відмовлятися від них не варто. Корисні волоські горіхи, коренеплоди, шипшина, зелені овочі, листовий салат і гречана крупа.
Що стосується фруктів, краще віддати перевагу яблукам, стиглим гранат, хурмі, корисні також фініки. Щоб засвоюваність заліза була вищою, слід відмовитися від вживання кави, чаю і какао.
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Допомагають організму засвоювати залізо такі продукти, як морська капуста, інжир, вишня, в них містяться мідь і вітамін С.
Що стосується обробки продуктів, то вона не повинна бути занадто довгою, інакше корисні речовини зруйнуються і втратять свої корисні властивості.