На ринках уже з'явилася молода картопля. Відомо, що її можна варити або запікати, але не всі знають, як це правильно робити.

"Все найцінніше в картоплі, як, втім, у багатьох коренеплодах і фруктах, знаходиться в шкiрцi і міліметрової шарі під нею. Саме тому найоптимальніший варіант приготування молодої бульби - варити або запікати її в мундирі. Так в організм потрапить калій, який грає величезну роль у нормалізації водного балансу і підтримки роботи серця. Підраховано, що тільки 400 грамів картоплі задовольняє добову потребу дорослої людини в калії. А ще в ніжній шкірці молодої картоплі є пектинові речовини і клітковина, мікро- і макроелементи, фолієва кислота і цілий набір вітамінів ", - говорить дієтолог Зоряна Завада, передає expres.ua.

Єдиною проблемою, яка при цьому може існувати, є велика кількість нітратів в картоплі. Для цього картоплю потрібно замочити в холодній воді.

"Або варити молода картопля або інші ранні овочі в готовності, не кидаючи сіль у воду, тоді рівень нітратів знизиться більш ніж на половину. Правда, в такому випадку разом з солями азотної кислоти в воду перейдуть розчинні у воді солі", - додає вона.

Читайте також: Чим шкідлива картопля з холодильника

Популярні новини зараз

Жінки на заводи, чоловіки – в окопи: ветеран закликав масштабувати мобілізацію

Школярам скасували традиційні іспити: як проходитиме вступна кампанія

Нова система навчання: учням додали ще один рік у школі

Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів

Показати ще

Нагадаємо, що дієтологи радять не давати маленьким дітям молоду картоплю.