В етнографічному парку-музеї "Мамаєва слобода" шостого січня відбувся майстер-клас з приготування куті та традиційних українських страв. Їх подають до святкового столу на Святий Вечір.

Ще здавна на стіл ставили різних 12 страв. Кількість обрано не випадково, а честь 12 апостолів. Козаки й козачки з селища Козака Мамая - Мамаєвої Слободи продемонстрували як правильно приготувати ці страви. Всі бажаючих із задоволенням вчилися готувати святкові наїдки. Зокрема найголовніші українські ласощі на Різдво - кутю та куліш.

Читайте також: ТОП-3 рецепти приготування різдвяної куті

Наші предки по-іншому сприймали свято Різдва. Він об'єднував в собі давні язичницькі традиції і християнство. Традиція приготування традиційних страв поступово відроджується і вони ставати прикрасами на столах українських родин.

Православні християни особливо і трепетно ​​готуються до Різдва. Це свято завжди асоціюється з домашнім застіллям у колі рідних. Різдво поєднує в собі доброту і містику. Вночі прийнято ворожити. Також здавна існують народні правила, яких необхідно дотримуватися, щоб "правильно зустріти Різдво".

Популярні новини зараз

Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів

Кого заберуть в армію у січні 2026 року: повний список категорій

Українців попередили про посилення мобілізації з 1 січня: ТЦК працюватимуть на 7 локаціях

Від 1200 грн і більше: хто має право на надбавку до пенсії

Показати ще