В етнографічному парку-музеї "Мамаєва слобода" шостого січня відбувся майстер-клас з приготування куті та традиційних українських страв. Їх подають до святкового столу на Святий Вечір.
Ще здавна на стіл ставили різних 12 страв. Кількість обрано не випадково, а честь 12 апостолів. Козаки й козачки з селища Козака Мамая - Мамаєвої Слободи продемонстрували як правильно приготувати ці страви. Всі бажаючих із задоволенням вчилися готувати святкові наїдки. Зокрема найголовніші українські ласощі на Різдво - кутю та куліш.
Читайте також: ТОП-3 рецепти приготування різдвяної куті
Наші предки по-іншому сприймали свято Різдва. Він об'єднував в собі давні язичницькі традиції і християнство. Традиція приготування традиційних страв поступово відроджується і вони ставати прикрасами на столах українських родин.
Православні християни особливо і трепетно готуються до Різдва. Це свято завжди асоціюється з домашнім застіллям у колі рідних. Різдво поєднує в собі доброту і містику. Вночі прийнято ворожити. Також здавна існують народні правила, яких необхідно дотримуватися, щоб "правильно зустріти Різдво".