В цьому році, тематикою фестивалю буде море і вино. Тому проведуть його на території атмосферного Південного Берега Києва (Труханів острів). Красиве місце у води, смачна їжа, вино на будь-який смак і хороша компанія чекають киян та гостей столиці, повідомляє "Обозреватель", інформує "Знай".

Вино

Щороку Kiev Food & Wine Festival має різну тематику. Лейтмотивом майбутнього фестивалю стануть легкі ігристі і п'янкі рожеві вина.

Поряд з українським виноробними у великій кількості будуть представлені вина Старого і Нового Світу. Всього 20 учасників представлять близько 100 вин. Кожен гість отримує келих в подарунок, щоб гідно оцінити головний напій фестивалю.

Родзинкою фестивалю стане останнє вино українського незалежного Криму. Зараз кримське вино заборонено імпортувати в Україну, але організатори постаралися і знайшли останні 200 пляшок ще з завезення 2013 року.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Читайте також: День Києва пройде 27-29 травня: програма заходів

Їжа

Кожен Kiev Food & Wine Festival завжди відрізняється смачною їжею. На цей раз дивувати будуть великою кількістю морських делікатесів, привезених спеціально для фестивалю. Особливо пощастить любителям устриць, адже фестиваль відвідає єдина в Україні ферма Андрія Пігулевського зі своїми свіжими чорноморськими устрицями. Спробувати можна буде і жаб'ячі лапки Frog and chips.

Також буде представлено і класичне велике мангальне меню: смачні і соковиті стейки, шашлики, курячі крильця, перепілки, скумбрія, овочі-гриль, гриби. А ще плов, салати, овочі і фрукти.

Освіта

На відвідувачів чекає ознайомчі лекції та дегустації від визнаних українських сомельє, виноробів і винних експертів. Відкриє освітню частину один з кращих сомельє України, шеф-сомельє Сім'ї ресторанів Діми Борисова, сомельє ресторану Ronin Олег Кравченко порівняльною дегустацією українських рожевих вин. І це не єдина дегустація за всі два фестивальні дні.

А ще розповіді Алекса Любецького про винний туризм, правила поєднання вина і гастрономії від сомельє Олексія Гижко, винні Лайфхаки від всім відомого Євгена Сіда і багато іншого. Все це для гостей Київського фестивалю їжі і вина абсолютно безкоштовно.

Винна гра

Для тих, хто любить вино та розваги відбудеться Big Wine Challenge. Щоб стати учасником не треба бути ботаніком, супер знавцем або винним гуру - завдання підібрані таким чином, що цікаво буде всім. Це перша велика винна гра і чимось нагадує Брейн-ринг, тому варто заздалегідь зібрати команду з 5 друзів і зареєструватися.

Атмосфера

Гості фестевалю зможуть добре провести вихідні біля води, практично в центрі Києва. Сонячна погода і м'який пісок, хороша музика і відмінна компанія. Багато їжі і вина на будь-який смак.

Вестіваль також має свій дрес-код, в цьому році - це білий колір.