Молочні продукти люблять дорослі та діти. Однак не всі знають, чи корисно кип'ятити молоко, вживати продукт у поєднанні з медом і купувати фермерський варіант.

Портал 4mama розвінчав міфи про молоко.

Міф 1. Кисле молоко корисне

Неправда. Сквашування корисне тільки за використання ультрапастеризованого молока. Саморобний кефір з інших видів продукту може нагородити кишковою паличкою.

Міф 2. У кип'яченому молоці немає бактерій

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Правда. Кип'ятіння - відмінний спосіб знезараження. Однак у такому випадку і корисних речовин у молоці не буде - кальцій залишиться на стінках каструлі.

Міф 3. Наситити організм кальцієм допоможе молоко

Правда. Однак для засвоєння кальцію потрібен білок. Якщо ви купуєте знежирене молоко, ваш організм не отримує цей мікроелемент. З сиру, сиру, йогурту і жирного молока організму найлегше добути необхідний кальцій.

Міф 4. Фермерське молоко - найсмачніше і найкорисніше

Правда. Фермерське молоко 2 години залишається стерильним через вміст у ньому натуральних бактерицидних речовин, що виробляються у коров'ячому вимені. Але варто відзначити, що у розливне молоко легко можуть потрапити бактерії із тари, в якій воно зберігається. І навіть пастеризація молока на заводі при температурі 76-78 градусів зберігає більшу частину корисних речовин і мікроелементів, які є у сирому продукті.

Читайте також: Материнське молоко впливає на інтелект дитини

Як правильно пити молоко:

1. За один раз дорослій людині не рекомендується випивати більше 300 мл молока.

2. Молоко смачно і корисно вживати зі спеціями, наприклад, у поєднанні з куркумою, кардамоном, корицею і мускатним горіхом.

3. Мед у жодному разі не можна додавати у гаряче молоко. Справа в тому, що мед при нагріванні до 40 градусів Цельсія виділяє небезпечні для здоров'я токсини.

4. Холодне молоко може стати причиною появи застуди, а також подразнює слизову шлунка. Оптимальна температура - до 30 градусів Цельсія.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", винахідники будуть виробляти молоко без корів.