Виявляється, окрошка не тільки освіжає, але ще і має властивості, які дуже корисні для організму людини. Адже в класичний рецепт окрошки входять: редис, огірки, яйця, зелень, картопля, кефір, сіль, перець, м'ясо.
Але у кожної жінки є свій фірмовий рецепт цієї страви. Портал "Новости Ю" поділився списком з 5 найкорисніших властивостей окрошки.
1. Окрошка здатна нормалізувати травлення.
Овочі мають волокнисту структуру, яка допомагає очистити організм від шлаків.
2. Окрошку можна вживати при дієті.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
У 100 грамах окрошки міститься всього 47 ккал. Її сміливо можна вживати, якщо ви підтримуєте дієту.
3. У складі окрошки величезна кількість вітамінів.
Окрошка насичує організм корисними вітамінами і мінералами. Якщо ви робите це блюдо на кефірі, то в його складі багато кальцію, заліза, цинку та інших мікроелементів.
4. Без тяжкості в ШКТ.
Окрошка не створює ніякої тяжкості в шлунку. Ви не будете відчувати ніякого дискомфорту після з'їденої порції.
Читайте також: Продукти, які змушують їсти ще більше
5. Ідеальний склад блюда.
До складу окрошки входять тільки варені і свіжі продукти. Таке поєднання ідеальне для організму людини.