У світі щодня росте споживання сиру. Враховуються як дорогі, популярні сорти, так і зразки більш бюджетного варіанту.

Тільки в США щорічно виробляється понад 4 з половиною мільйонів тонн сиру, повідомляє Телеграф.

Дієтологи радять вживати молочні продукти, проте чи можна з такою ж упевненістю рекомендувати сир?

Читайте також: Вчені вперше сфотографують чорну діру

Виявляється, що ні, тому що не всі його властивості корисні для організму людини. Лікарі виділяють кілька основних критеріїв, за якими можна вважати сир шкідливим:

Популярні новини зараз

Ухилянтів виженуть із засідки: стартують масові перевірки

Нові правила переказів: які гроші заборонять переказувати

Суд скасував призов і поставив ТЦК на місце: які дії визнали незаконними

Пенсії перерахують по-новому: кому додадуть майже 2 600 гривень

Показати ще

1. Високий рівень холестерину - може привести до серцево-судинних захворювань.

2. Пліснява -такі сорти сиру як брі та камамбер містять плісняву, як у вигляді зовнішньої оболонки, так і всередині. Вона не корисна для здоров'я.

3. Сприяє виникненню захворювань - якщо часто куштуєте сир, то швидко набираєте вагу. Надлишкові вага є причиною виникнення серцево-судинних захворювань і діабету.

4. Занадто багато калорій - сир містить велику кількість порожніх калорій, які складно спалюються навіть при посилених тренуваннях.