Після експертизи, яку провели фахівці центру дійшли висновків, що з 11 зразків масла, тільки 4 – справжні. З'ясувалось, що саме цей продукт найчастіше підроблюють виробники. Газета "Експрес" повідомила, як відрізнити якісну продукцію від підробки.
За словами експерта Ніни Кільдій тільки кожна третя пачка, що надходить у продаж – справжня. З протестованих пачок, тільки 4 виявились справжнім маслом, що виготовлені лише з молочних жирів. До цього списку ввійшли: "Наш молочник", "Ферма", "Яготинське" та "Президент" французького виробництва. Згідно українському стандарту справжнє масло повинне бути виготовлене з суто молочних інгредієнтів без зайвих інших жирів.
"У семи інших зразках, хоч на них було написано "Масло", зазначено ДСТУ, за яким роблять справжне масло, і у складі продукту були вказані лише вершки, ми виявили не молочний жир. А це могла бути і пальмова олія, і кокосова, і маргарини, і суміші на їх основі. Але так чи інакше це - не молочний жир. А відтак, це не масло. Це – фальсифікат!", - відзначила спеціаліст.
Фальсифікатом виявились такі марки: "Ах молоко", "Гайсинське", "Гостинець", "Варто", "Еней", "Хіт продукт", "Срібне". Масло, яке є справжнім, коштує в районі 20 гривень, і ні в якому разі не 10-12. Дуже низька ціна повинна зупинити покупця.
Також спеціаліст відмітила, що за Держстандартом найменша жирність справжнього масла може бути навіть 61,5%. Воно повинно ставати дуже твердим в морозилці, твердим - в холодильнику, та м'яким – при кімнатній температурі. Якщо масло не твердіє в морозильній камері, то воно, так звана "підробка". Ще експерт запевнила, що від справжнього масла не може бути присмаку маргарину, це також вказує на його несправжність.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Читайте також: У Марокко запустили найбільшу в світі електростанцію
Нагадаємо, існує ймовірність, що в цьому році зростуть ціни на цукор. Причина цього - поганий врожай. Цукрових буряків зібрали майже в два рази менше, ніж планували.