Вчені запевняють, що вживати воду, яку кип'ятили більше одного разу, небезпечно для здоров'я. Адже проточна вода має велику кількість домішок - від солей до мінералів. Після підігріву їх хімічний склад змінюється і небезпечні змінені речовини потрапляють в організм.

Вчені стверджують, що чим частіше ви кип'ятите воду, тим небезпечніше вона стає для вашого здоров'я. Про це написав портал "Новости Ю".

Під час багаторазового кип'ятіння у воді утворюються фториди, нітрити і навіть миш'як. Одноразове кип'ятіння, як відомо, позбавляє воду від різних мікробів. Але ось повторні процедури ведуть до руйнування корисних речовин і перетворення їх в небезпечні.

Найбільший ризик для здоров'я має, звичайно ж, миш'як. Його додають у проточну воду, щоб убити в ній мікроорганізми. Ясна річ, що від одного разу така кількість миш'яку у воді не вб'є людину, але якщо вживати таку воду роками можуть проявиться найстрашніші наслідки.

Читайте також: Пиво рятує від смерті

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Зараз нам дуже важко представити життя без нітратів, адже вони мають не останнє місце в харчовій індустрії і використовуються в якості консервантів. Але через високу температуру нітрати перетворюються в нітрозаміни, що сприяють розвитку онкозахворювань.