Багато хто недолюблює редьку через специфічний смак, проте користь від цього продукту затьмарює будь-які недоліки.
У редьці міститься фосфор, магній, йод і кальцій. І цих мінералів у ній набагато більше, ніж у будь-якому іншому овочі.
Крім того, цей продукт багатий на вітаміни групи B, пантотенову кислоту і каротин. Завдяки вітамінному складу, редька є антибактеріальним овочем. Вона ефективно бореться із вірусами та бактеріями в організмі.
Гіркий смак редьці забезпечують гірчичні масла. Потрапляючи в організм людини, вони сприяють слиновиділенню і покращують роботу шлунково-кишкового тракту.
А ще редька - жовчогінний продукт. Її варто додати в раціон людям із проблемами печінки і нирок.
Мобілізують через помилку: що треба знати перед візитом до ТЦК
Гороскоп на 12 грудня для всіх знаків Зодіаку: як у четвер встигнути все
Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ
В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Редька незамінна для тих, хто хоче схуднути. Вона сприяє нормалізації рівня холестерину і багата на клітковину.
Редьку краще додавати у салати та інші страви. Так її гіркий смак буде менш помітним. Однак захоплюватися цим овочем не варто.
Продукт протипоказаний людям із виразкою шлунка, гастритом і серцевими захворюваннями. Крім того, після її вживання можуть виникнути газоутворення у шлунково-кишковому тракті, інформує портал 4mama.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені розповіли, звідки береться осіння застуда.